Beleggen

Beginnen met handelen in crypto: zo doe je dat!

Het beleggen of investeren in crypto is vandaag de dag een populaire manier om vermogen op te bouwen, maar het is niet zonder risico. De kans dat jij je inleg verliest, is altijd aanwezig. Daarom is het ook zo belangrijk dat je echt weet wat je doet als je gaat handelen in cryptomunten. Wil je hiermee gaan starten? Zorg dan dat je dit op een verantwoorde manier doet. Maar hoe doe je dat dan op een verantwoorde manier? Dat gaan we je in dit artikel vertellen!

Onderzoek doen naar de markt 

Ten eerste is het belangrijk dat je onderzoek gaat doen naar de wereld van crypto. Het is immers een dynamische markt waarvan het verloop niet altijd even logisch of voorspelbaar is. Voordat jij je erin gaat mengen, is het dus verstandig om eerst een feeling met de markt te krijgen door middel van uitgebreid onderzoek. Volg bijvoorbeeld de Bitcoin koers zo nauwkeurig als je kan, of de koers van een andere munt waar je in geïnteresseerd bent. Zo krijg je een idee van wat de koers kan doen en hoe veranderlijk deze in veel gevallen is. Dit is een goede manier om een idee te krijgen van het risico dat je zou gaan lopen als je in een bepaalde munt gaat handelen. Op basis van je onderzoek kun je vervolgens ook bepalen in welke munt of munten je wil gaan handelen. 

Ga je zelf handelen of via een broker?

Vervolgens is het handig om voor jezelf te bepalen of je zelf rechtstreeks via een exchange wil gaan handelen of dat je een broker dit voor je wil laten doen. Een broker is een tussenpersoon met veel kennis van de markt die namens jou gaat beleggen met het geld dat je beschikbaar stelt. Het voordeel hiervan is dat brokers erg thuis zijn in de markt, altijd meer dan jij als beginner, waardoor je meer kans hebt om winst te maken. Het nadeel dat daar tegenover staat, is dat brokers natuurlijk niet gratis werken. De fee die je betaalt, is verschillend per broker en in sommige gevallen ook afhankelijk van het bedrag dat je wil investeren. Wil je het toch liever zelf doen? Dan kun je een account aanmaken bij een exchange en hier zelf aan de slag gaan. 

Begin klein en simpel 

Heb je een account gemaakt bij een exchange en wil je gaan beginnen met het kopen van cryptomunten? Begin dan met een klein bedrag en laat dit een tijdje staan voordat je meer gaat kopen. Zo loop je nog weinig risico en kun je een feeling krijgen bij het verloop van de koers van de betreffende munt. Zo kun je slim aan de slag met het laten groeien van jouw vermogen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button