Interieur

Verschillende zonweringen voor je woning

Ben jij op zoek naar zonweringen voor je woning? Dan heb je veel verschillende keuzes. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor houten jaloezieen. Deze zijn gemakkelijk te draaien om zo meer of minder zon binnen te laten. Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende kleuren, zodat ze zeker goed bij je interieur passen. In dit artikel willen we je graag meer vertellen over alle verschillende soorten zonweringen voor je woning.

Kiezen voor plisségordijnen

Plissegordijnen zijn een zeer goede zonwering voor je woning. Deze zorgen er namelijk direct voor dat de zon buiten de deur blijft. De gordijnen werken hetzelfde als een rolgordijn, alleen zitten ze niet opgerold. Hierdoor zijn ze erg gemakkelijk te bedienen. De plisségordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lichte variant die veel zonlicht doorlaat, of juist een verduisterende variant. Tot slot nemen plissegordijnen erg weinig ruimte in beslag. Dit komt doordat ze erg dun zijn en er geen overbodige touwtjes aan te pas komen.

Houten jaloezieen plaatsen in het interieur

Een andere keuze die je kunt maken, is het plaatsen van houten jaloezieën. Deze zorgen er namelijk voor dat de zon op een gemakkelijke manier geweerd wordt. De houten jaloezieën zijn perfect om zonlicht op een rustige manier binnen te laten. Je kunt namelijk de houten jaloezie gemakkelijk draaien. Hierdoor wordt er meer of minder zonlicht binnengelaten. Uiteindelijk kun je de jaloezie helemaal dichtmaken om helemaal geen zonlicht meer binnen te laten. Ben je bijvoorbeeld een film aan het kijken? Dan kan het wenselijk zijn om de zon compleet buiten te sluiten! Of ben je wellicht juist een boek aan het lezen? Dan is het juist wel wenselijk om de zon binnen te laten. In dit geval kun je de jaloezie juist weer goed open draaien om al het zonlicht binnen te laten. 

Rolgordijnen gebruiken als zonwering

Een andere mogelijkheid die je hebt om als zonwering te plaatsen, zijn rolgordijnen. Deze worden in veel interieuren gebruikt en zijn een perfecte manier om de zon buiten de woning te houden. De rolgordijnen zijn precies zoals de naam het doet vermoeden. Het is een gordijn dat je met een ketting naar beneden laat rollen. Hierdoor wordt de woning direct beschermt tegen de zon. Je kunt het rolgordijn zo ver als je zelf wilt laten zakken. je kunt dus ook de helft van het raam bedekken, om zo toch wat zonlicht door te laten. Een van de voordelen van een rolgordijn is dat het makkelijk schoon te maken is. Daarnaast is een rolgordijn verkrijgbaar in enorm veel verschillende vormen en maten. Zo weet je zeker dat het goed past in je interieur!

Gerelateerde artikelen

Back to top button