Beleggen

Opzoek naar een slimme manier om je vermogen te laten groeien?

Ben jij op zoek naar een slimme manier om je vermogen te laten groeien? Dan heb je de keuze om je geld te laten beleggen. Dit zorgt er namelijk direct voor dat je vermogen jaarlijks een groei aan kan gaan. Als je het geld enkel op de bank laat staan, weet je zeker dat het minder waard wordt na verloop van tijd. Op het moment dat je het geld slim gaat beleggen, zorg je ervoor dat de waarde van je vermogen stijgt.

Zelf je geld beleggen

Op het moment dat je gaat beginnen met het beleggen van je vermogen, heb je verschillende keuzes. Je kunt er in eerste instantie voor kiezen om zelf je geld te beleggen. In dit geval kun je zelf de bedrijven kiezen waarvan je aandelen wilt kopen. Ook kun je ervoor kiezen om in fondsen te beleggen. Dit risico is doorgaans kleiner, maar het brengt ook minder op. Wil jij helemaal zelf in de hand hebben waar je geld heen gaat? Dan kun je het beste zelf beleggen. Dit wil echter niet zeggen dat dit ook altijd het beste rendement geeft.

Geld laten beleggen door experts

Een andere manier van beleggen kan je wellicht nog beter aanspreken. Bij Van Lanschot is het namelijk mogelijk om je geld te laten beleggen door experts. Deze beleggers hebben veel ervaring met het handelen in aandelen en zijn gespecialiseerd om je vermogen te laten groeien. Door hen te laten beleggen met jouw vermogen, zorg je ervoor dat de kans groter wordt dat je een goed rendement haalt op je investeringen. Dit komt doordat zij dagelijks bezig zijn met de aandelen en voor een groot gedeelte weten wat er precies gaat gebeuren. Hierdoor kunnen zij goed inspelen op de markt en kunnen ze je daadwerkelijk rijker maken.

Waarom je eigen geld gaan beleggen?

Het kan spannend zijn om een groot deel van je vermogen te gaan beleggen. Daarom is het belangrijk om te kijken of beleggen ook echt bij je past. Heb je genoeg geld achter de hand als een buffer? Met het beleggen is het zo dat het geld minder waard kan worden. Door te laten beleggen door experts van Van Lanschot wordt deze kans natuurlijk erg klein, maar het kan altijd. Daarnaast is het belangrijk dat je ook weet hoe je financiële plaatje eruit ziet. Hieruit kun je bepalen hoeveel geld je wilt investeren en hoeveel risico je hiermee kunt nemen. Tot slot is het belangrijk dat je het geld dat je gaat beleggen voor een langere tijd kunt missen. Het beleggen is namelijk niet na een dag al winstgevend.

Gerelateerde artikelen

Back to top button