Bespaartips

Met deze tips ga jij zeker weten geld besparen

Als we één ding moeten opnoemen wat eigenlijk ie-de-reen wel wil, is het meer geld overhouden aan het einde van de maand. Wij hebben hieronder alvast even wat tips neergezet waar jij sowieso iets aan gaat hebben.  

Weg met je dure telefoon-abonnement

Tuurlijk wil je het liefst die nieuwste iPhone. Daar hangt helaas wel een enorm prijskaartje aan, dus dat is dan weer jammer. Wat je dan beter kunt doen is het bestellen van een sim only. Houd je ‘oude’ telefoon, mits die nog normaal functioneert, nog even bij je en neem er een sim only abonnement bij. Ben je veel goedkoper uit. Dus, als de wiedeweerga een sim only bestellen!

Maak je eigen lunch en skip die koffie to go

Dit is dus hetgeen waar men over het algemeen het meeste geld aan uitgeeft: eten. Het is nou eenmaal lekker makkelijk om een lekker broodje mashed avocado te halen bij dat ene leuke tentje, en doe er dan ook maar gelijk een haver-cappuccino bij. Let wel: als je de kosten van dit (soort van) goedkope broodje per dag aan het einde van de maand bij elkaar optelt, kom je toch op een aardig bedrag uit. Wij schrikken er zelfs vaak een beetje van. De conclusie luidt: maak je eigen lunch en neem die mee.  

Spendeer iets minder geld aan boodschappen

We snappen maar al te goed dat je uiteindelijk net iets te veel geld uitgeeft in de supermarkt. We hebben in dit geval twee tips voor je; kijk toch iets meer naar de aanbiedingen én fiks je avondeten op een andere manier. Vooral als je voor jezelf kookt, besteed je vaak flinke bedragen aan de boodschappen voor het diner. Bestel bijvoorbeeld eens zo’n maaltijdbox! Dan ben je elke week hetzelfde bedrag kwijt en kan je dit makkelijker incalculeren.  

Fietsen of wandelen

Deze geldt niet als het met bakken uit de hemel komt vallen, don’t worry. Een auto of (vooral) de trein kost alleen enorm veel meer geld dan een keer de fiets pakken naar je werk. Dan bespaar je ook meteen tijd, doordat je geen half uur meer bezig bent met ‘t vinden van een parkeerplek. En parkeerkosten, laten we die niet vergeten.

Eet minder vis en vlees

Nee, we proberen je echt niet over te halen om tegenwoordig als vegetariër door het leven te gaan. Het is echter wel veel goedkoper als je die gerookte zalm of rosbief een keer laat liggen en het overlaat aan de groentes, smeersels en kruiden. Ook hartstikke lekker, dus dit is zeker een win-win!

Gerelateerde artikelen

Back to top button