Overig

Nederlandse steden met heerlijk bakkerijen en patisserieën

Bij de bakker kan je terecht voor natuurlijk brood, maar ook andere lekkernijen, zoals voor koek, gebak en andere zoetigheden. In Nederland zijn er veel steden die bekend staan om hun heerlijke en bijzondere patisserieën. Holidu, de zoekmachine voor vakantiehuizen, maakte al eerder een lijstje met de meest zoete steden in Nederland. Wij gingen een stapje verder en zochten naar de beste bakkerijen en patisserieën die deze zoete steden te bieden hebben. Hieronder krijg je een voorproefje. Lees gauw verder en ontdek de meest populaire bakkerijen van Amsterdam, Maastricht, Leiden en Haarlem.

Amsterdam

Amsterdam is niet alleen onze hoofdstad, maar ook een stad met veel geschiedenis. Elke hoek van de stad, de restaurants, de leuke winkelstraten, maar vooral de heerlijke bakkerijen en patisserieën hebben iets te maken met de Nederlandse geschiedenis. 

Bakkerij Holtkamp

Holtkamp

In Amsterdam is de bijna 140 jaar oude bakkerij Holtkamp te vinden. In 1885 vestigde zich in het pand de eerste banketbakkerij die tot 1969 de naam van Nie droeg. Voor de komst van cateringbedrijven werkte bij de bakkerij ook een kok en werden diners aan huis bezorgd. De bakkerij is bekend geworden, omdat ze in 1996 de de award voor de ‘Beste garnalenkroketten van het jaar’ wonnen.

Patisserie Kuyt

In 2006 werd patisserie Kuyt bestempeld als de beste patisserie van Nederland. De patisserie werd in 1974 geopend door Marjan en Klaas Kuyt. Dagelijks worden alle producten met veel passie door vakmensen bereid. De luxe bakkerij is vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze hoofdstad.De producten van patisserie Kuyt zijn stuk voor stuk kunstwerken van uiterste kwaliteit. Het assortiment bestaat uit diverse bonbons, macarons, hartige snacks, taarten, koekjes, cheesecake en overige gebak. 

Maastricht

Als je in Nederland diverse soorten gebak moet opnoemen, dan kan de Limburgse vlaai niet ontbreken. Het is dan ook een feit dat je in het zuiden van Nederland terecht kan voor al je suikerbehoeftes! De twee bekendste patisserieën in Maastricht zijn patisserie Noblesse en patisserie Peter Lemmens.

Patisserie Noblesse

Noblesse

Patisserie Noblesse heeft voor elk moment van de dag wel wat lekkers. Je kan er terecht voor een heerlijk ontbijt of een lekkere lunch van vers gebakken broodjes. Tevens hebben ze voor al uw partijen, feesten of borrels de beste vlaaien en taarten. Ben je op zoek naar ‘gewoon’ gebak voor bij de thee en koffie of een complete high tea? Ook hiervoor ben je bij de patisserie Noblesse aan het goede adres. Tot slot is het ook nog eens mogelijk om je bestelling te laten bezorgen. 

Patisserie Peter Lemmens

Lemmens

De patisserie Peter Lemmens is een begrip geworden in Limburg vanwege de hoge kwaliteit  van de producten, maar ook omdat Peter Lemmens voor zijn bonbons als enige de beroemde receptuur gebruikt van Olivier. Ruim 40 jaar geleden opende Peter zijn eerste bakkerij. Inmiddels zijn er meerdere filialen en leveren zij ook gebak in het noorden van Nederland. Peter werkte zelf zeven dagen in de week en heeft aan velen het vak doorgegeven, waaronder aan Erik Reintjes. Erik heeft samen met de dochter van Peter de leiding op zich genomen na het plotseling overlijden van Peter Lemmens. samen zetten zij Peter’s droom, trots en ambities voort.

Leiden

Ben je wel eens in Frankrijk geweest en daar genoten van al het lekkers wat de bakkers te bieden hebben?  Zet dan Leiden vanaf nu ook op je bucket list! Leiden mag niet ontbreken in het rijtje van de lekkerste patisserieën in Nederland. Er zijn in Leiden diverse bakkerijen en patisserieën te vinden, maar de twee bekendste zijn Mamie Gourmande en Vinteage.

Mamie Gourmande

Gourmande

De eigenaar Rendan heeft gekozen voor de naam Mamie Gourmande vanwege de Franse betekenis “Bourgondische oma”. Rendan zijn oma woonde in Frankrijk op het platteland en maakte gebruik van alleen maar verse producten. Zijn passie en liefde voor eten heeft hij niet van een vreemde meegekregen. Mamie Gourmande is een patisserie met echte Franse bakkers, die in Frankrijk ook zijn opgeleid. Zij zorgen voor diverse Franse lekkernijen en Franse broden en gebruiken puur de beste  en verse ingrediënten uit Frankrijk

Vinteage

Vinteage

Doordat je bij Vinteage terecht kan voor zowel zoetig als voor hartige lekkernijen is er voor iedere gelegenheid iets te vinden. Laat je verrassen met wat voor lekkers de patisserie te bieden heeft tijdens een lunch, een high tea/coffee of tijdens een high wine/beer. De lekkernijen zijn ook thuis te bestellen.

Haarlem

Niet alleen Amsterdam, Maastricht en Leiden hebben heerlijke patisserieën die niet mogen ontbreken in dit artikel, maar Haarlem ook. Haarlem heeft heel wat pareltjes verborgen, maar in dit artikel komen er twee aan bod. Namelijk Patisserie Juliette en MICHEL patisserie & chocolaterie.

Patisserie Juliette

Juliette

De patisserie heeft haar bekendheid te danken aan de overheerlijke brownies en ook hier staat de Franse keuken centraal. De patisserie bevindt zich op fietsafstand vanaf het centrum en het fietstochtje wordt zeker beloond.

MICHEL patisserie & chocolaterie

Michel

MICHEL patisserie & chocolaterie is echt een begrip in Haarlem geworden en bewijst al meer dan 11 jaar dat er ook in Haarlem bijzondere lekkernijen te vinden zijn. De patisserie is midden in het centrum gevestigd en heeft een speciale tearoom. Tevens kan je zo vanuit de etalage lezen welke ingrediënten er verwerkt in zijn; dit in verband met allergieën. Je vindt er een groot assortiment aan gebak, taartjes en koekjes, maar ook bonbons en diverse creaties van marsepein. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button