BespaartipsWonen

De voordelen van een waterontharder

Het plaatsen van een waterontharder levert je alleen maar voordelen op, en de Alpine waterontharder plaatst u gemakkelijk zelf – binnen 5 minuten, zonder gereedschap! U besteld gemakkelijk via de webshop, en er zijn geen afspraken met monteurs nodig. Toegegeven, een waterontharder is niet helemaal gratis. Het vergt een relatief kleine investering. Die investering verdien je echter terug om het simpele feit dat je elektrische apparatuur minder stroom gaat gebruiken en je veel minder zeepproducten of schoonmaakmiddelen nodig hebt.

De vaat komt schoner uit de vaatwasser

Heeft die elektrische apparatuur te maken met hard leidingwater – water met een hoog kalkgehalte- dan moet het extra ploeteren om hetzelfde werk te doen. Vaak lukt dat niet, iets dat je terugziet aan de vaat die je niet helemaal schoon uit de vaatwasser haalt. Hard leidingwater heeft meer consequenties. Je was komt veel harder uit de wasmachine en de kalkaanslag in de badkamer zal met de dag groeien. Ook douchen is minder prettig. Je huid en je haar voelen door douchen met hard leidingwater veel droger aan. De genoemde problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon als je een waterontharder plaatst. 

De vele voordelen van een waterontharder

De voordelen van een waterontharder? Je elektrische apparatuur kan het af met minder stroom en gaat zo langer mee. Bovendien levert je het een lagere energierekening op. Om die reden verdien je de investering ook altijd terug. Meer voordelen? De apparatuur gaat langer mee en je kleding en textiel komt weer zacht uit de wasmachine en bovendien slijt het minder snel. Van kalkaanslag is veel minder sprake namelijk. Bovendien heb je veel minder zeep en shampoo – en wasmiddelen – nodig met zachter leidingwater. 

Geen droge huid meer

Daarmee zijn we er nog niet. Je boiler en je geisers hebben door het gebruik van een waterontharder veel minder onderhoud nodig. Mocht je eczeem hebben, dan melden gebruikers dat de klachten zelfs afnemen als deze waterontharder geplaatst is. Ook ervaart men dat het gedaan is met de droge huid na het douchen en zelfs je haar gaat beter zitten. Veel beter zelfs. De koffie smaakt beter en je spaart door het plaatsen van een ontharder ook nog eens het milieu.

Kies voor Alpine waterontharder

De Alpine waterontharder zou zomaar eens de voor jou perfecte ontharder kunnen zijn. Alpine biedt de best denkbare service en biedt eveneens ontzettend veel keuzemogelijkheden, voor alle leiding maten en soorten. Je hoeft bij Alpine dus geen onderhoudscontract aan te gaan en er is geen sprake van enig ruimteverlies in de meterkast. Gegarandeerd dat je de investering volledig en snel terug gaat verdienen, terwijl de voordelen gewoon door blijven gaan. Voldoende redenen dus om ook voor Alpine te kiezen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button