Overig

Hoeveel kost shortlease?

Story Highlights
  • Shortlease ideaal voor mensen met tijdelijke contracten
  • Keuze uit dezelfde auto's als bij reguliere lease
  • Kosten afhankelijk van het merk en type auto

Hoeveel shortlease je kost? In elk geval minder dan wanneer je een auto huurt. Voor het overige hangt het exacte kostenplaatje af van verschillende factoren. Je leest hier alles over de kosten van shortlease. Dat shortlease goedkoop is ten opzichte van het huren van een auto staat echter buiten enige discussie.

Je betaalt alleen nog de eigen brandstof en verkeersboetes

Het leasen van een auto voor een termijn tussen de 1 en 24 maanden is altijd goedkoper dan een auto huren. Daarvoor betaal je per dag al snel tussen de 20 en 50 euro. Bovendien betaal je dan een fikse borgsom. Ook dat geld houd je met shortlease in de portemonnee. Kiezen voor shortlease betekent dat je een bedrag per maand betaalt en in feite is sprake van full operational lease omdat de verzekering, wegenbelasting en onderhoudskosten inbegrepen zijn. Je betaalt alleen nog je eigen brandstof en eventuele verkeersboetes.

Shortlease kun je per maand opzeggen

Wat short lease je precies kost is op voorhand moeilijk aan te geven. Zo hangt dit af van de auto die je wilt rijden. Hoe groter of luxer de auto, hoe meer je maandelijks betaalt. Ook het aantal kilometers heeft invloed op de prijs per maand. Omdat je echter het contract voor shortlease per maand kunt wijzigen, kun je zo echter ook het aantal kilometers afstemmen voor jouw specifieke situatie. Dat maakt dat je de kosten dus zelf in de hand hebt.

Een parkeerplaats vol leaseauto’s met langlopende contracten

Shortlease is ideaal voor bijvoorbeeld zzp’ers en ondernemers die mensen kortdurend in dienst nemen. Of bedrijven die speciale projecten hebben en daarvoor tijdelijk extra auto’s nodig hebben. Je ziet het toch al vaak gebeuren. Je neemt iemand aan en meteen wordt met veel enthousiasme een regulier leasecontract afgesloten. En dan blijkt de samenwerking niet te bevallen. Dat is de reden dat de parkeerplaats bij verschillende ondernemers ondertussen aardig vol staat met ongebruikte leaseauto’s met een langlopend contract.

Zo loop je geen financiële risico’s

Dit voorkom je dus als je kiest voor shortlease. Je kunt dan namelijk maandelijks opzeggen. Daardoor beperk je de financiële risico’s die je loopt. Bovendien wordt de auto gewoon op de stoep afgeleverd als je snel de beschikking moet hebben over een auto. Bovendien maakt het wat betreft de keuzemogelijkheden niet uit of je kiest voor shortlease. Je kiest gewoon elk gewenst merk en elk type auto. En zo wordt shortlease wel heel erg aantrekkelijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button