InterieurWonen

Maak jouw hal Kids-proof met deze tips!

Story Highlights
  • Voel je welkom
  • De muren
  • Opbergen
  • Decoratie

Een van de moeilijkste ruimtes in huis rondom decoratie is de inkomhal. Terwijl dit de ruimte is die veel wordt gebruikt. Het is dan ook geen verrassing dat de inkomhal bekend staat als de chaotische ruimte. De inkomhal is een soort alternatieve grote opbergkast voor spullen die je nodig hebt als je het huis verlaat. Aan de hand van onderstaande tips tover jij jouw hal om naar een ware kids-proof welkomsthal, met kinderkapstok en al. 

Voel je welkom

De eerste ruimte die mensen zien bij het betreden van je woning is je inkomhal. Het is aan jou de taak om ze welkom te laten voelen. Zorg dat de stijl van de rest van het huis ook terug te zien is in je hal, de hal is de eerste indruk die ze krijgen. Doordat de hal de eerste ruimte in het huis is kan het er vaak chaotischer aan toe gaan, zorg daarom voor afleiding van de chaos. Een echte eyecatcher in je hal zorgt precies voor de juiste afleiding.

De muren

Lichte kleuren op de muur worden gauw vies en al helemaal met kleine kinderen die met hun vieze handen of schoenen tegen de muur leunen. Er bestaat speciale muurverf waar je zo een doekje over kan doen om het vuil weg te halen. De muur behoudt zijn kleur en er is geen vuiltje meer te zien. Je kan zelf kiezen welke kleur je wil, de gewenste kleur kan worden gemengd door middel van een mengmachine. Vertel de kinderen niet over de “speciale” verf om te voorkomen dat je elke dag met een vochtige spons in de weer bent. 

Opbergen

Behalve de kleur kan je de muren ook gebruiken om spullen op te bergen. Je kan er planken ophangen met opbergbakken. In de opbergbakken kan je diverse accessoires kwijt, zoals handschoenen, sjaals, mutsen of paraplus. Tevens is een kapstok een goede oplossing voor rondslingerende jassen. Plaats de kapstok voor volwassenen 170 met 180 cm hoogte vanaf de grond. Een kapstok voor kinderen moet op schouderhoogte hangen van het kind die het langst is en plaats indien nodig een opstapje. Een kinderkapstok dieren heeft vijf haakjes en is een trending element in een kids-proof hal. De haakjes zijn niet scherp en doordat kinderen zich niet kunnen bezeren kunnen ze zelf hun jassen ophangen. 

Decoratie

Dreumes enZo heeft niet alleen kinderkapstokken, maar ook diverse andere producten waaronder muurstickers. Met muurstickers kan je heel makkelijk je saaie hal omtoveren in een vrolijke ruimte.

Gerelateerde artikelen

Back to top button