BespaartipsInterieur

Budgetvriendelijk de luchtvochtigheid in huis verbeteren

Story Highlights
  • Dorger of buiten ophangen?
  • Droge lippen en handen
  • Verstopte neus tegengaan

Als je iets aan de luchtvochtigheid in je huis wilt doen dan kun je een professional inschakelen. Dat kost je echter handenvol geld. Het kan gemakkelijker en bovendien veel goedkoper. Hoe? Dat leggen we je hier uit.

Was hang je buiten of doe je in de droger

Hoe meer vocht, hoe hoger de luchtvochtigheid Het is een simpel verhaal. Hoe minder vocht in je huis, hoe minder hoog de luchtvochtigheid. Dat betekent dat je de was bij voorkeur niet in huis maar buiten of in de droger droogt. Je maakt bovendien de douche droog na gebruik en als je kookt, houd dan de deksels op de pannen. Zorg bovendien dat er voortdurend sprake is van toevoer van frisse lucht. Heb je veel bezoek thuis, ventileer dan extra zoals je dat ook doet als je kookt en doucht. 

Droge lippen en handen

Heb jij wel eens te maken met droge lippen en handen? Met een aroma diffuser kun je iets aan dit probleem doen. Een aroma diffuser kun je zien als een soort mini luchtbevochtiger. Ideaal dus als je huis juist te droog is en voor droge lippen of handen zorgt. De diffuser van Geurwolkje heeft een bakje waar je water in kunt doen. Je zet het apparaatje vervolgens aan en water wordt middels snelle trillingen omgezet in nevels en door de ruimte verspreid. Dat ga je merken aan lippen en handen. 

Verstopte neus tegengaan met de juiste etherische olie

Een aroma diffuser met etherische olie is een ideale manier om nare geurtjes uit je huis te verdrijven. Aan de werking van de diffuser verandert niets. Je voegt alleen een paar druppels etherische olie aan het water toe. Daarbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor een eucalyptus of pepermunt olie. Dit is ideaal om een verstopte neus tegen te gaan en bovendien kan de lucht op deze manier gedesinfecteerd wordt. Of probeer eens citroen, dat zorgt namelijk voor meer energie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button