BespaartipsFinanciën

Goedkoop uiteten

Story Highlights
  • Goedkoop uiteten; houd het bij alleen een hoofdgerecht
  • Kies voor twee voorgerechten
  • Ga direct na de laatste hap naar huis

Als je van graag van je geld af wilt, dan moet je regelmatig uit eten gaan. Dat is namelijk een dure hobby, zeker als jij je zelf normaal gesproken aan budget koken doet. Maar; soms is het gewoon goed jezelf eens te trakteren en wél uit eten te gaan. Bovendien kun je door slim te zijn best uit eten zonder dat je portemonnee meteen leeg is. Slimme Boefjes weet daar alles van en deelt graag de fijne kneepjes van het vak dat goedkoop uiteten heet.

Het Laatste Tafeltje

Uiteraard ga je eten in een goedkoper restaurant. Bovendien houd je als je plannen hebt om uiteten te gaan je smartphone scherp in de gaten. Er zijn handige apps beschikbaar die je zomaar eens aan een goedkoop etentje kunnen helpen. Voorbeelden van dergelijke apps zijn Het Laatste Tafeltje, met aantrekkelijke last minute deals, terwijl je via Social Deals en Groupon soms prima uit eten kunt voor een prikkie.

Eet alleen een hoofdgerecht

Heb je geen speciale aanbieding maar wil je er toch op uit? Spreek dan af dat je alleen een hoofdgerecht kiest. Je laat je dus niet verleiden door de mooie blonde vrouw of man die je probeert allerlei voorgerechten te laten nemen. Laat je niet verleiden en blijf gefocust op het hoofdgerecht. Hoewel best lekker, is een voorgerecht zeker afgezet tegen een hoofdgerecht aan de dure kant. Je kunt bij dat hoofdgerecht overigens prima om kraanwater vragen. Want als je zegt water te willen, dan komt er ongetwijfeld een duur flesje Spa. In beginsel is de restauranthouder verplicht je kraanwater te geven. Vaak vragen ze er een gering bedrag voor en doen ze er een schijfje citroen bij. Schroom gewoon niet om te vragen om kraanwater.

Meteen naar huis

Heb je het hoofdgerecht op? Het klinkt vreemd, maar ga zo snel mogelijk naar huis. Blijf je zitten, dan word je haast verplicht om toch nog een kop koffie te nemen en dat maakt het etentje nou net weer duur. Snel naar huis dus, waar je prima je eigen koffie kunt maken. Nog een tip om niet teveel geld te besteden aan een etentje is kiezen voor twee hoofdgerechten. Het mes snijdt dan aan twee kanten. Zo heb je dus twee verschillende gerechten en twee voorgerechten zijn bovendien vaak nog goedkoper ook dan het hoofdgerecht. Ook nu moet je niet bang zijn en gewoon bestellen. Je bent niet in overtreding. Al zou je bij wijze van spreken tien voorgerechten willen bestellen.

Social media

Kies ook de goede (lees: voordelige) dag. Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag is het druk en nooit goedkoop. Misschien is er de rest van de dagen echter wel een mooie aanbieding. Check verder de restaurants die een verjaardag korting bieden en als je verstandig bent dan volg je de horeca in je woonplaats op social media. Zo blijf je op de hoogte van aanbiedingen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button