Wonen

Vergeet deze 3 huishoudelijke tips niet!

Iedereen is er wel eens tegen aan gelopen. Die 3 huishoudelijke tips die ervoor zorgen dat je huishouden soepeler verloopt. Zoals de wasmachine regelmatig op 90 graden, zonder was, een ronde laten draaien. En wat als je dit niet zou doen? Het gevolg is dan dat de wasmachine een vieze geur kan geven aan je was. Of nog erger: dat de levensduur van het apparaat een stuk korter word. Je bakje koffie wat niet meer lekker smaakt kan ook een gevolg zijn van het verwaarlozen van je espresso apparaat. Hierbij 3 huishoudelijke tips, zodat het jou niet overkomt.

De wasmachine 1 keer in de maand op 90 graden

In veel huishoudens is de wasmachine hét apparaat waar mensen niet zonder kunnen. Met een gedeelde plaats voor de koffiemachine. Veel mensen wassen op lage temperaturen. Het kost minder stroom. Daarbij zijn wasprogramma’s op een lage temperatuur ook eerder afgelopen.

Je wasmachine is heel blij met een opfrisbeurt, eens in de zoveel weken. Maak het bakje schoon waar je het waspoeder in doet. Vergeet ook niet de rubberen band van het deurtje schoon te maken. Het liefste met een vochtige doek en eventueel wat schoonmaakazijn. In de trommel zelf kun je een oude handdoek leggen waar je ook schoonmaakazijn op doet. Laat de machine dan draaien, vul het bakje met azijn en zet de temperatuur op 90 graden.

Reinig je koffiemachine maandelijks

Je koffiemachine heeft liefde nodig. Door al die kopjes koffie kunnen er verstoppingen in de leidingen ontstaan. En dat heeft weer effect op de smaak van je koffie. Niets zo vies als dat de balans tussen bonen en water verstoord is. Gelukkig is je koffieapparaat heel gemakkelijk schoon te maken.

Er zijn allerlei reinigingstabletten koffiemachine te koop! Deze werken heel eenvoudig en effectief. Als je machine het aangeeft, is het karweitje zo geklaard met een speciaal reinigingstablet. Wil je het signaal liever voor zijn? Dan kan het praktisch zijn om je koffiebeurt op vaste tijden schoon te maken. Dit kan maandelijks zijn, al is het vooral belangrijk om ervan uit te gaan hoe vaak je koffie drinkt.

Ontkalken van huishoudelijke apparaten

Van de waterkoker, je koffiemachine tot je stoomstrijkijzer. Allemaal huishoudelijke apparaten waar water voor nodig is. Hierdoor krijgen deze huishoudelijke hulpmiddelen ook last van kalkaanslag. Gebruik ontkalkingstabletten om ervoor te zorgen dat de werking van het apparaat intact blijft. 

Welke van deze 3 tips zijn nieuw voor jou?

Vergeet deze 3 huishoudelijke tips niet!

Gerelateerde artikelen

Back to top button