Overig

Elektrische scooter kopen: voor- en nadelen

Overweeg je om een elektrische scooter te kopen? De E-scooter is op dit moment een erg populair vervoersmiddel in Nederland. Een belangrijke reden hiervoor zijn natuurlijk de hoge benzineprijzen, maar ook het gemak van het voertuig. Vooral als je dicht bij je werk woont of in de stad woont. In dit artikel gaan we het hebben over de voor- en nadelen van een elektrische scooter!

Een zuiniger voertuig

Het meest voor de hand liggende voordeel is dat een elektrische scooter zuiniger is dan een scooter op benzine. Dit maakt hem niet alleen beter voor het milieu, maar ook vriendelijker voor je portemonnee. Zeker nu de benzine zo duur is. Elektriciteit is ook wel duurder geworden, maar het is nog steeds een stuk goedkoper dan benzine. Zo bespaar je dus een hoop op je maandelijkse vaste lasten. In sommige gevallen kun je jouw elektrische scooter zelfs op het werk opladen. Wordt jouw volgende scooter elektrisch

Minder onderhoud, minder problemen

Aangezien een elektrische scooter aangedreven wordt door een accu, heeft het voertuig weinig onderhoud nodig. Alleen de banden, remmen en verlichting hebben op tijd onderhoud nodig, naar de motor hoef je bijna niet om te kijken. Dit scheelt je zowel tijd als geld. De accu van een elektrische scooter hoef je slechts een keer per paar jaar te vervangen, afhankelijk van hoeveel je het voertuig gebruikt. De accu aandrijving zorgt er ook voor dat je geen problemen zult hebben bij het starten van de scooter. Bij scooters op benzine komt dit wel regelmatig voor, vooral in de winter. Nog een goede reden om een E-scooter te kopen!

Efficiënt transport

Een elektrische scooter start direct, zonder kans op startproblemen. Je bent in no-time op je bestemming aangezien je makkelijk files en drukke, grote wegen kunt omzeilen. Ook heb je geen last van hoge parkeerkosten wanneer je ergens heen wil met je elektrische scooter. Je kunt hem gewoon makkelijk in een fietsenstalling zetten, wat over het algemeen een stuk goedkoper is dan het parkeren van je auto. Dit maakt een E-scooter een erg efficiënt vervoermiddel. 

Nadelen van een elektrische scooter 

Natuurlijk heeft een elektrische scooter ook een aantal nadelen. Zo heeft een elektrische scooter vaak een beperkte actieradius. Je kunt het dus alleen als vervoermiddel gebruiken als je niet te ver weg hoeft. Met een volle accu kun je gemiddeld 100 kilometer afleggen met een E-scooter. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button