Mode

Werk in de zorg: hoe kleed je je comfortabel én professioneel?

Van tandarts assistente tot SEH-arts tot werkend in de schoonheidsindustrie: je aankleden voor werk in de zorg kan nogal lastig zijn. Je uniform moet aan veel verschillende eisen voldoen. Naast dat je kleding functioneel, professioneel, comfortabel en netjes moet zijn, is er modieus uit zien ook van belang. Naast dat presentatie voor patiënten belangrijk is, wil je er zelf natuurlijk ook goed uit zien. Lees deze blog voor tips om je zowel comfortabel als professioneel te kleden.

Niet hoeven nadenken met kleding sets
Besteed jij in de ochtend veel tijd aan het uitzoeken van outfits? Twijfel je of die broek en die top wel bij elkaar passen? Kleding sets zijn hier de oplossing. Geen gezoek meer naar bijpassende tops of broeken. Zo pak je meteen een bijpassende en strakke outfit uit de kast, extra fijn bij die shifts vroeg in de ochtend. Een goede uitkomst voor medische kleding voor vrouw of man.

Een goede basis met underscrubs
Een goede basis voor iedere outfit zijn underscrubs, dit zijn t-shirts die vaak onder medische tops worden gedragen. Een underscrub is als een extra beschermde laag. Zo kan het tijdens koudere periodes zorgen dat jij geheel comfortabel kan blijven werken. Geen dik vest of sjaal om warm te blijven. Ook tijdens hectische momenten waar het zweet op je voorhoofd staat kan een underscrub helpen. Dit vangt namelijk het zweet op, zodat dit niet te zien is in je bovenste laag kleding.

Extra dimensie met doktersjassen
Tegenwoordig zijn er naast de klassieke witte laboratoriumjas veel verschillende stijlvolle jassen die gepast zijn om in de zorg te dragen. Het dragen van een jas is handig om belangrijke spullen bij je te dragen, het geeft in de winter een fijne uitkomst om warm te blijven én geeft het je huid natuurlijk extra bescherming tegen ongewenst contact met bacteriën of infecties. Daarnaast geef je met het dragen van een jas een extra dimensie aan je scrub kleding, een extra laag om bijvoorbeeld meer kleur of textuur aan je outfit toe te voegen.   

Kleuren op de werkvloer
Iedereen heeft een eigen smaak wat medische kleding betreft. Sommigen gaan juist voor de opvallende felle kleuren, dit brengt vooral een vrolijk beeld, ook voor de patiënten. Anderen blijven liever bij de klassieke kleuren zoals zwart, wit en grijs. Deze zijn uiteraard makkelijker te combineren met bijvoorbeeld prints. Geef een goede eerste indruk door bijvoorbeeld kleurgebruik. Welke kleur past bij jouw instelling of salon en wil je overdragen aan patiënten? Door kleurgebruik kan er ook onderscheidt gemaakt worden tussen verschillende afdelingen of functies.

Het is uiteindelijk belangrijk om je comfortabel te kleden, je bent de hele dag druk in de weer en moet bereidt zijn om gemakkelijk te kunnen bewegen. Maar dit betekent niet dat je outfit er saai of slordig hoeft uit te zien. Door gebruik te maken van sets, underscrubs, een extra laag toe te voegen met een jas of door kleurgebruik kun je je outfit oppimpen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button