Bespaartips

Verbouwing voor de deur? 2e hypotheek of een lening?

Zo nu en dan is het tijd voor verandering. Heb jij bijvoorbeeld meer leefruimte nodig, maar wil jij niet verhuizen omdat je gelukkig bent in je huidige woning? Dan zou het zeker een idee kunnen zijn om je woning te verbouwen. Met behulp van een verbouwing kan je er namelijk voor zorgen dat je meer leefruimte hebt. Ook kan je er zo voor zorgen dat je een prachtig nieuw gedeelte van je woning krijgt. Mocht jij dit willen realiseren, dan zal je hier natuurlijk wel geld voor moeten hebben. Heb je dit bedrag niet zelf, dan is geld lenen voor een verbouwing de oplossing.

Waar geld lenen?

Geld lenen kan zowel bij de bank, als bij andere geldverstrekkers. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om geld bij familie te lenen. Belangrijk is dan wel dat je ervoor zorgt dat de gemaakte afspraken op papier worden gezet. Doe je dit niet, dan kan dit voor een hoop gedoe zorgen. Tevens zal je familie met vermogen moeten hebben, anders is het al helemaal niet mogelijk. Heb je het geld bij elkaar? Dan is het tijd om er wat moois van te maken. Wij wensen je in ieder geval al veel succes toe!

Een 2e hypotheek

Ben jij op zoek naar meer leefruimte, wil jij je huidige woning niet kwijt, maar lijkt het je een beter idee om een tweede huis te kopen? Dan zou het interessant kunnen zijn om je te verdiepen in een 2e hypotheek. Het afsluiten van een hypotheek kan een zeer goede keuze zijn op het moment dat je niet genoeg geld hebt om het huis zelf in een keer te betalen. Veel mensen die een extra woning willen om meer geld te genereren kiezen hier bijvoorbeeld voor.

Lenen is vaak voordeliger dan een 2e hypotheek

Mocht je twijfelen over het nemen van een 2e hypotheek of een lening, dan is het volgende goed om te weten. Lenen is vaak voordeliger dan een 2e hypotheek en juist daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om dit te doen. Mocht jij een externe partij zoeken om geld bij te lenen, dan raden we het je aan om goed onderzoek te doen. Lees bijvoorbeeld reviews en vraag aan mensen om je heen of zij ervaring hebben met een bepaalde partij. Zo krijg je meteen een beter beeld en dat is natuurlijk altijd zeer handig.

Gerelateerde artikelen

Back to top button