Mode

Waarom een piercing laten zetten met verdoving niet mogelijk is.

Er zijn veel mensen die graag een piercing willen laten plaatsen, maar die niet goed durven omdat ze niet weten hoeveel pijn ze moeten verwachten. Daarnaast zijn er ook mensen die bang zijn voor de naald of het schietpistool. De vraagt komt dan wel eens of je geen piercing kan laten plaatsen met verdoving, maar dit is jammer genoeg niet mogelijk. 

Verdoving is niet toegelaten 

Een piercing laten zetten met verdoving is niet mogelijk om de simpele reden dat het niet is toegelaten. Mensen onder verdoving brengen, mag enkel gebeuren wanneer je hier een opleiding voor hebt gehad. De kans is klein dat de persoon die de piercing zal plaatsen, een medische opleiding heeft gehad, waardoor hij of zij dus geen bevoegdheid heeft om je een inspuiting te geven voor verdoving. 

Bovendien is het verdoven ook niet nodig voor een piercing. Natuurlijk ligt de pijngrens van elke persoon anders, maar in de meeste gevallen wordt het plaatsen van een piercing niet als pijnlijk ervaren, maar eerder als ongemakkelijk en gevoelig. Al hangt dit natuurlijk ook van verschillende factoren af. Of het plaatsen van een piercing pijn doet, hangt in eerst instantie af van de plaats waar je de piercing wil laten plaatsen. Een tepelpiercing wordt over het algemeen als de meest pijnlijke piercing beschouwd. Daarnaast bepaalt ook je weerstand en eventuele vermoeidheid je pijngrens. Wanneer je bijvoorbeeld moe bent, zal je sneller iets als pijnlijk ervaren. 

Verdovingszalf is wel een optie

Indien je dit wenst, is het gebruik van verdovingszalf wel een mogelijkheid. Al heeft dit ook zijn nadelen. Inksanepiercing.com kiest er bijvoorbeeld voor om geen verdovingszalf te gebruiken omdat het je huid stugger maakt. Dit bemoeilijkt het proces om een piercing te laten plaatsen. Je loopt daardoor meer risico dat de piercing scheef wordt geplaatst. Inksanepiercing.com kiest er daarnaast ook voor om enkel een piercingnaald te gebruiken en geen schietpistool. Een naald is minder pijnlijk, waardoor de ervaring ook aangenamer wordt. 

Bovendien wordt verdovingszalf niet altijd aangeraden omdat de meeste zalven een half uur tot een uur moeten inwerken voordat de huid verdoofd is. Dit betekent dat jij zelf de zalf thuis moet aanbrengen zodat je geen uur moet wachten in de piercing shop. Indien je zelf geen ervaring hebt met het aanbrengen van de zalf, loop je het risico dat de zalf niet goed wordt aangebracht. Op die manier voel je toch nog alles op het moment dat je piercing wordt geplaatst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button