Tuin

Zorg voor verfrissing met een zwembad in je tuin!

Story Highlights
  • Verfrissing in de tuin met een zwembad
  • Kies een zwembad met pomp
  • Zwembaden van verschillende merken

Wanneer de temperatuur stijgt in de zomer, wil je vaak niets liever dan afkoeling zoeken na een lange, warme werkdag. Een koude douche helpt meestal maar even. De ideale manier om af te koelen, is een duik in een zwembad. Je tuin hoeft zeker niet groot te zijn om een zwembad te kunnen zetten. Je hebt er namelijk in verschillende vormen en maten.

Zwembaden met pomp

Omdat er aan een ingegraven zwembad een serieuze kostprijs aanhangt, is een opzetzwembad zeker een goed alternatief. Deze zwembaden met pomp kan je in een dag opzetten en vullen waardoor je er meteen van kan genieten. Deze zwembaden hebben een filterpomp die het vuile water filteren waardoor je dus een hele zomer zonder zorgen van je zwembad kan genieten. Belangrijk is wel dat je ook een zeil koopt voor over het zwembad, zodat het meeste vuil niet in het water terechtkomt.

Een opzetzwembad heeft ook heel wat voordelen. Zoals hierboven al vermeld is, heb je een uitgebreide keuze aan vormen en maten. Ook wanneer je een kleinere tuin hebt, is de kans groot dat je een zwembad vindt dat er in past. Daarnaast kan je zelf ook kiezen waar je het plaatst. Heb je vooraan je tuin het meeste zon of net achteraan? Je plaatst zelf waar je het wil!

Wanneer de zomer op zijn einde loopt, kan je het zwembad ook zonder problemen terug afbreken. Zo kan je in de winter de plek ook nog voor andere dingen gebruiken.

Merken van zwembaden

Het bekendste merk van opzetzwembaden zijn de INTEX zwembaden. Je hebt deze zwembaden met of zonder een metalen frame. Het voordeel van een zwembad zonder metalen frame is dat ze vaak goedkoper zijn en waarbij de opbouw van het zwembad minder lang duurt. Een nadeel van dit soort INTEX zwembaden is dat bovenrand van het zwembad naar binnen hangt. Dit zorgt ervoor dat de breedte van je zwembad bovenaan minder is dan onderaan. Dit heb je niet met een zwembad van een metalen frame. De stokken die erbij worden geleverd, zorgen ervoor dat je zwembad mooi recht blijft staan. Deze zwembad zijn wel wat duurder in aankoop. Wanneer je budget wat hoger ligt, kan je ook een zwembad kopen met een Prism frame. De buizen die het zwembad rechthouden zijn uit staal waardoor het wel tegen een stootje kan. De levensduur van dit type zwembad is natuurlijk net iets langer dan bij de andere type zwembaden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button