Overig

3 tips voor het kiezen van het juiste webhostingbedrijf

Bij het lanceren van een website komt veel kijken. Zo moet je onder meer een webhostingbedrijf gaan kiezen en laten we maar met de deur in huis vallen, dat is geen gemakkelijk klusje. Er zijn namelijk ontzettend veel ondernemingen die webhosting aanbieden terwijl ze allerlei verschillende pakketten aanbieden. Met andere woorden, er zijn tig opties die allemaal geschikt zijn. Hoe kun je dan toch het juiste webhostingbedrijf selecteren? Door de volgende tips toe te passen natuurlijk! 

Begrijp je behoeften

Voordat je überhaupt op zoek gaat naar een geschikt webhostingbedrijf is het van belang om je vereisten als online onderneming te kennen. Je zult namelijk diverse middelen nodig hebben om je website draaiende te houden, zoek dit goed uit. Probeer hier geen schattingen van te maken, al kan dit helaas zo nu en dan toch nodig zijn. Zo moet je bijvoorbeeld schatten hoeveel bezoekers je dagelijks gaat krijgen op je site. Aan de hand hiervan kun je bepalen welke server je nodig hebt voor webhosting. Kies niet voor een te grote optie terwijl dit niet nodig is, je betaalt dan namelijk onnodig veel!

Overweeg gespecialiseerde hostingbedrijven

Er zijn hostingbedrijven die ondernemingen in alle vormen en maten verwelkomen, andere hebben zich juist gespecialiseerd in het werken met bedrijven die specifieke technologieën toepassen of werken in bepaalde branches. Je moet daarom rekening houden met de zakelijke focus van je host, dit moet namelijk goed bij je onderneming en technologie passen. Bepaal daarnaast of het webhostingbedrijf gericht is op je bedrijfsomvang of op de technologieën die je inzet voor het ondersteunen van je site. Er zijn namelijk gespecialiseerde hosts die je helpen om de prestaties van de applicatielaag te beheren. Je plukt hier de vruchten van aangezien deze bedrijven vaak producten en kenmerken bevatten die je een voordeel geven ten opzichte van een algemeen webhostingbedrijf. 

Denk aan schaalbaarheid

Bij het kiezen van een webhostingbedrijf moet je ook de schaalbaarheid overwegen. Je vereisten, waar we het al eerder over hebben gehad, kunnen namelijk veranderen. Je wilt dan niet gedwongen worden om ineens over te stappen naar een andere host, maar je wilt juist bij je huidige webhost blijven. Kies daarom een bedrijf dat je groei kan accommoderen, waar Cloud86 een goed voorbeeld van is. Evalueer de schaalbaarheid van de mogelijke hostingproviders dus goed voordat je een keuze maakt, vooral als het je doel is om onderneming zo spoedig mogelijk te laten groeien. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button