Budgetfood

Hoe gezond is couscous precies? Wij geven je de voordelen!

Couscous wordt steeds meer gegeten in Nederland. Dit is niet zo gek, als je alle voordelen van het gerecht in acht neemt. Couscous werd ooit door de Noord-Afrikanen beschouwd als een delicatesse. Tegenwoordig wordt het overal ter wereld gegeten. We geven je in dit blogbericht graag meer informatie over couscous.

Wat is couscous precies?

Couscous is een graanproduct. Het bestaat uit zeer kleine korreltjes die gemaakt zijn van tarwemeel en water. Wanneer het met voldoende graanvezels gemaakt is, is couscous extreem gezond. Daarnaast heeft de voeding ook een zeer lage klimaatbelasting. Je kunt dus rustig stellen dat het eten van couscous voor de mens een zeer goede optie is.

Wat zijn de voordelen van couscous?

Het is erg gezond om couscous te eten. Dit komt door de vele vezels, koolhydraten, vitamines en mineralen dat in de voeding te vinden is. Een van de belangrijkere voedingsstoffen uit couscous is selenium. Dit is een essentieel mineraal voor de mens met vele gezondheidsvoordelen. Zo kan selenium bijvoorbeeld je lichaam helpen om beschadigde cellen te herstellen. Daarnaast kan het ook ontstekingen verminderen. Ook kan het zelfs kanker helpen verlagen. Ben je nog steeds niet overtuigd? Het eten van couscous kan ook je immuunsysteem versterken. 

Ben je veel aan het sporten? Dan heb je zeer waarschijnlijk een eiwitrijk dieet. In dit geval is de keuze voor couscous een zeer verstandige! Couscous zit namelijk ook boordevol eiwitten, met ongeveer 4 gram eiwitten per 100 gram. Daarnaast zijn natuurlijk de vezels die in de voeding zitten perfect voor een sportersdieet. Wil je hierbij geen vetten binnenkrijgen? Dan is couscous nog steeds perfect. Je vindt namelijk geen vet in het gerecht!

Bereiden van couscous? Gemakkelijk, lekker en snel!

Je kunt couscous op verschillende manieren bereiden. De traditionele manier is het gaar stomen van de couscous in een traditionele pan of tajine. Eventueel kun je er ook voor kiezen om de couscous in water te leggen dat net klaar is met koken. Het maken van couscous is dus ongeveer hetzelfde als het klaarmaken van rijst. Vervolgens kun je couscous bij enorm veel verschillende soorten gerechten eten. Kies bijvoorbeeld voor lekkere groentes in combinatie met een lekkere groenteburger. Uiteraard zijn er enorm veel verschillende recepten te vinden voor het bereiden van couscous. Tot slot kun je er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een gerecht in elkaar te zetten. Je kunt couscous erg goed combineren met veel verschillende ingrediënten. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button