Overig

Op een handige manier al je sociale media kanalen beheren? Dat kan!

De online wereld is in Nederland steeds groter aan het worden. Waar we voorheen nog alle aankopen in de winkelstraat deden, wordt nu een enorm groot deel online aangekocht. Daarnaast wordt er informatie online gewonnen en zoeken mensen alles op. Dit is natuurlijk een belangrijke ontwikkeling voor bedrijven. Het is daarom een must om online goed vindbaar en zichtbaar te zijn. Door de grote hoeveelheid aan sociale media kanalen, kan het lastig zijn om deze allemaal goed bij te houden. Met een social media tool kan dit! Wij leggen je er graag meer over uit.

Een overzichtelijke social media tool gebruiken

Tegenwoordig worden er tal van social media kanalen ingezet om potentiële klanten te bereiken. Het gebruik van een social media tool zoals bijvoorbeeld Quezy, zorgt ervoor dat je alle social media kanalen vanuit overzichtelijke plek kunt managen. Met het social media dashboard, heb je direct en goed overzicht over alle verschillende kanalen. Vervolgens kun je alle berichten inplannen om een goede flow te houden in je kanalen. Ook is het mogelijk om een bericht op meerdere kanalen rond te sturen vanuit het overzichtelijke dashboard. 

Waar moet een social media tool aan voldoen?

Als je op zoek bent naar een goede social media tool, zijn er enkele aspecten waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk dat het platform gebruiksvriendelijk is. Zo moet het makkelijk zijn om berichten te plaatsen en meerdere social media kanalen tegelijk in te zetten. In de meeste gevallen is er ook een overzichtelijk dashboard aanwezig waardoor je een goed overzicht kunt houden van de verschillende social media kanalen. Let er vervolgens wel op dat ieder social media platform anders is. Hierdoor kan het zijn dat een bericht minder geschikt is om op alle kanalen direct te plaatsen. 

Toenemende functies in social media tools

Social media tools zijn er al wat langer. Waar het eerst begon met een enkele functie, is het social media platform van Quezy enorm uitgebreid. Je kunt gemakkelijk berichten plaatsen op verschillende kanalen en deze kunnen ook voor de toekomst worden ingepland. Daarnaast zijn er ook nog diverse andere opties die je kunt gebruiken die erg gemakkelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van hashtags. In de tool kun je verschillende sets aanmaken die je kunt gebruiken voor de onderwerpen waar je over schrijft. Hierdoor hoef je er maar een enkele keer over na te denken en gebruik je altijd de juiste hashtags. Daarnaast kun je ook verschillende teksten bewaren en inladen. Ook het verkorten van URL’s is gemakkelijk vanuit de tool gedaan. Een social media tool is onmisbaar voor een online bedrijf!

Gerelateerde artikelen

Back to top button