Wonen

5 musthaves voor het creëren van een smart home

Je ziet steeds meer slimme woningen. Er komen dan ook steeds meer producten op de markt om een smart home te creëren. Deze slimme producten werken vaak onafhankelijk, maar ze kunnen tegenwoordig ook steeds vaker samenwerken. Wil je graag een start maken met een smart home, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? In dit artikel geven we je 5 musthaves voor het creëren hiervan.

1. Deurbel

Als je kiest voor een slimme deurbel, dan kun je eenvoudig zien wie er voor de deur staat. Of je nu thuis bent of niet. Een voordeel is dat je op die manier altijd kunt communiceren met de persoon die voor de deur staat. Handig als je niet thuis bent en er een pakketje wordt afgeleverd! Ook kun je direct je huis bewaken. Dit komt doordat je een slimme deurbel zo kunt instellen dat er beeld wordt opgenomen, zodra er beweging zichtbaar is.

2. Thermostaat

Kom je thuis van het sneeuwschoenwandelen en wil je een warm welkom? Dan is een slimme thermostaat een echte musthave! Als je vliegtuig weer veilig in Nederland is geland, kun je alvast de verwarming aanzetten. Natuurlijk is het ook fijn na een dag werken op kantoor om niet thuis te komen in een koud huis. De bediening gaat via je telefoon, maar is vaak ook te koppelen aan Google Home.

3. Robotstofzuiger

Is stofzuigen jouw minst favoriete huishoudelijke klus in huis? Kies dan voor een robotstofzuiger! Terwijl jij lekker op de bank een serie kijkt of aan het koken bent, gaat de stofzuiger voor je aan het werk. Maar je kunt ‘m ook een tijdschema meegeven, waardoor hij aan de slag gaat wanneer jij op kantoor bent. Je bedient de robotstofzuiger via een app of met een afstandsbediening.

4. Verlichting

Met slimme lampen regel je de verlichting in je huis. Met een druk op de knop in de app regel je niet alleen waar de verlichting aan moet, maar kun je ook een kleur bepalen en kiezen voor dimlicht. Een ander voordeel van slimme verlichting is dat het ook een stuk zuiniger is. Dit komt doordat het led lampen zijn.

5. Wasmachine

Kies voor gemak met een slimme wasmachine. Een slimme wasmachine bedien je van een afstand via je telefoon. Je kunt een notificatie naar je telefoon laten sturen als de wasmachine klaar is, waardoor je nooit meer voor niets de trap oploopt om te checken of de wasmachine al klaar is. En nog een voordeel: met automatische wasmiddeldosering doseer je je wasmiddel automatisch.

Gerelateerde artikelen

Back to top button