Bespaartips

Besparen tijdens het shoppen

Story Highlights
  • Shop op het goede moment
  • Neem iemand mee als je gaat shoppen
  • Maak een budget

Leuke hobby, dat shoppen. Jammer dat het zoveel geld kost. Het is een fenomeen dat we de neiging hebben teveel geld uit te geven als we gaan shoppen. Dat kan anders en moet in bepaalde gevallen anders. We geven je hier een aantal tips hoe je kunt besparen tijdens het shoppen.

Voorkom de zogenaamde impulsaankopen

Vooropgesteld, besparen doe je niet altijd. Als we bijvoorbeeld kijken naar onze nachtrust, dan koop je altijd het beste boxspring. Daar bezuinig je niet op. Een goed bed is essentieel als je elke dag fris en fruitig op wilt staan namelijk. Waar je wel op kunt bezuinigen is op de kleding die je koopt. Zo kun je als je vrouw soms beter uit de voeten op de mannenafdeling. Daar betaal je soms voor een identiek item minder geld. Zo kun je dus al snel veel geld besparen. Het is ook handig om met lijstjes te gaan werken. Noteer wat je aan kleding nodig hebt en ga gericht shoppen. Op die manier voorkom je impuls aankopen, en die kosten vaak veel geld.

Neem iemand mee die je af en toe op de vingers tikt

Zoek je iets specifieks, check dan eerst de websites van de winkels die je in je hoofd hebt om te gaan bezoeken. Dan weet je precies welke winkel dat product heeft en ga je gerichter shoppen. Scheelt je tijd en geld, want uiteraard kijk je ook welke winkel dit product als goedkoopste aanbiedt. Een andere tip; shop niet alleen. Neem iemand mee die je behoedt van aankopen die je niet nodig hebt, die je even op de vingers tikt. Het is ook zaak om op het juiste moment te shoppen. Is de nieuwe collectie net uit? Dan is dat niet het juiste moment. Wacht dan even tot de uitverkoop begint. Dat bespaart je heel erg veel geld. Overigens vind je meer tips over besparen op thinkrich.nl.

Zoek naar koopjes in de vintage winkel

Bezoek ook eens een vintage winkel. Dat is altijd goed voor je portemonnee. In vintage winkels vind je vaak dure items van de bekende merken voor een weggeefprijs. Een bezoek aan de vintage winkel kan altijd uit. Handig is ook om voor jezelf een budget te maken met wat je per maand kunt besteden aan kleding. Het is dan wel zaak om je ook daadwerkelijk aan dit budget te houden. Anders schiet het het doel alsnog voorbij.

Gerelateerde artikelen

Back to top button