BespaartipsFinanciën

Meer dan genoeg goedkope uitjes in Nederland

Story Highlights
  • In Nederland is echt niet alles duur
  • Goedkope en gratis uitjes in alle windstreken
  • Genieten hoeft niet duur te zijn

De uitspraak dat ‘alles zo duur is tegenwoordig’ zit al heel stevig ingebakken in ons systeem. Dat is deels ook waar, want voor niets gaat soms inderdaad alleen de zon op. Wil je er op uit, dan hoeft dat niet eens duur te zijn. Er zijn meer dan genoegd uitjes die ofwel gratis zijn of waar je tegen een kleine vergoeding een prachtige dag hebt, zoals je ook prima goedkoop op vakantie kunt. Goedkope uitjes zijn er wel degelijk, als je maar goed zoekt. Wij van slimmeboefjes.nl weten wel waar het goedkoop scoren is. En we zijn best bereid die kennis met jou te delen.

Van de geschiedenis van de haven in Rotterdam tot de Klimduin in Schoorl

Wandelen, fietsen en Geocoaching. Kun je altijd doen, want welke kant je ook op loopt of fietst, misschien vind je wel het verborgen pakketje, als je er Geocoaching aan koppelt. Laten we echter dat pakketje voor wat het is, laten we naar Schoorl gaan, naar Klimduin. Je kunt er de Klimduin beklimmen, toch een hoogte van 51 meter. Rondom zijn prachtige wandelroutes en fietsroutes uitgezet. Genoeg gefietst en geklommen? Gaan we naar Deventer, naar de Ulebeld. Terwijl de ouders een kopje koffie nemen op het terras, genieten de kinderen van iets wat vroeger normaal was; spelen in de natuur en genieten in het natuur- en educatiecentrum. Leuk en leerzaam is Futureland in Rotterdam. Rotterdam heeft nu de grootste haven ter wereld, maar hoe kwam de haven eigenlijk tot stand? Je leert het hier allemaal.

Kriskras door Nederland op zoek naar goedkope uitjes

We rijden kriskras door Nederland en stoppen even bij de Beeldentuin in Garderen, waar originele beelden en beelden die te koop staan elkaar afwisselen en stoppen even bij het Belevenissenbos in Lelystad. In Almere, we zijn toch in de buurt, gaan we de Yakult fabriek eens van binnen bekijken en als we richting Limburg koersen, begeven we ons in de wereld van de theepotten in het Theepottenmuseum. In Drenthe vind je Orvelte. Je gaat er terug in de tijd in het prachtige monumentale dorp. En het mooie is, het kost je niets.

Speciaal voor Napoleon en in luttele seconden in drie verschillende landen

Natuurlijk gaan we naar de Zaanse Schans waar we onder meer de eerste Albert Heijn supermarkt ontdekken. Ook bijzonder de moeite waard is de Piramide in Austerlits, nabij de Utrechtse Heuvelrug. Dit is een monument uit 1844 en werd gebouwd als eerbetoon aan de kleine Franse leider Napoleon. Vesting Bourtange in de provincie Groningen is prachtig en biedt alles wat een vestingstadje moet hebben. Ben je wel eens in luttele seconden in drie verschillende landen geweest? Dat kan in Vaals, bij het bekende Drielandenpunt. Deze laatste activiteit is minder geschikt voor mensen met hoogtevrees.

Nederland heeft erg veel te bieden

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. In de praktijk blijkt Nederland gewoon ontzettend veel te bieden te hebben. Voor niets of voor heel weinig. Dat alles zo duur is tegenwoordig, is simpelweg niet waar. Je kunt gelukkig nog best genieten zonder daar de hoofdprijs voor te betalen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button