BespaartipsFinanciënReizen

De goedkoopste vakantiebestemmingen

Een beperkt budget hoeft zeker niet te betekenen dat je geen leuke vakantie kunt vieren. Het betekent al helemaal niet dat je thuis moet blijven. Welnee, want ook met een beperkt budget kun je prima op vakantie. We helpen je een handje en stellen tien aantrekkelijke en vooral goedkope vakantiebestemmingen aan je voor.

Een hotelovernachting hoeft niet duur te zijn

Mogen we je voorstellen aan Warschau? De prachtige hoofdstad van Polen werd voor negentig procent verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wat er sindsdien opgebouwd is, is oogverblindend mooi en modern. Je raakt er niet uitgekeken en je hebt al een hotelovernachting voor 25 euro. Let wel; dan zit je in het centrum van deze prachtige stad. Vanuit Nederland heb je tal van aanbieders die je heel goedkoop naar Polen kunnen vliegen. Mogen we je ook even wijzen op Riga in Letland? Ook hier heb je een hotel voor weinig geld (rond de 20 euro). Toegegeven, Warschau is mooier maar Riga is een halte die je beslist moet nemen als je een stedentrip gaat maken. De bronzen plak in onze top 10 is voor het Hongaarse Boedapest. Daar vermaak jij je aan het water of op een bootje op de Donau. Boedapest is een geweldige stad en je koopt er een biertje voor slechts 1,50 euro. Proost!

Foto vanaf de Karelsbrug in Praag

Buiten de top 3 zijn er nog veel meer steden die de moeite meer dan waard zijn en die bovendien erg goedkoop zijn wat betreft het verblijf. Wat dacht je van Praag? Je moet eens in je leven een foto gemaakt hebben vanaf de Karelsbrug. Praag is goedkoop in alles en ook hier heb je op het terras al een pilsje voor 1,50 euro. Athene is – misschien best verrassend- ook al een stad waar je een goedkope vakantie kunt vieren. Je hoeft je in de Griekse hoofdstad geen seconde te vervelen. Denk alleen maar eens aan de Acropolis en de vele tempels die de stad rijk is. Goedkoop en prachtig, dat is wat Dubrovnik in Kroatië is. Land van het blauwe water en de mooie stranden. Dubrovnik is volledig ommuurd en goedkoop. Je kunt ook hier best een middagje op een terras zitten. Ook hier ben je niet meer dan 1,50 euro voor een consumptie kwijt.

In Skopje kost je biertje 0,50 euro

Goedkoop op vakantie in Skopje
Ga naar Skopje!

Misschien even verrassend als Athene is wellicht Lissabon in onze top 10 van goedkoopste vakantiebestemmingen. Lissabon is allesbehalve duur. Voor 25 euro heb je al een hotel en ook hier is een consumptie opmerkelijk goedkoop. En Lissabon is een actieve en mooie stad. Je gaat je er geen seconde vervelen.  Graag ook even je aandacht voor Tallinn in Estland als mogelijke vakantiebestemming. Je viert er goedkoop vakantie en gaat genieten van een historische stad met Paleis Kadriorg als hoogtepunt. Een biertje kost er twee euro, een hotel niet meer dan dertig euro voor een nacht. Combineer Riga en Tallinn met een bezoek aan Vilnius in Litouwen, een nog onontdekt stukje Europa.  De architectuur is betoverend en het aantal karakteristieke gebouwen niet te tellen. Een consumptie heb je voor minder dan twee euro, een hotelovernachting kost je  rond de 25 euro. Tenslotte, Wil je nou echt onbezorgd een middag op het terras kunnen zitten, ga dan naar Noord-Macedonië, naar Skopje om precies te zijn. Daar kost een consumptie 0,50 euro en heb je een uitgebreid diner voor hooguit tien euro. Bovendien is de omgeving er geweldig mooi. Sparen voor je vakantie? Lees dan hier handige bespaartips.

Gerelateerde artikelen

Back to top button