Wonen

Voordelen van elektrische zonwering

Er zijn landen waar het bijna altijd zonnig is, er zijn ook landen waar het altijd vriest. Nederlanders wonen in een grillig klimaat dat van moment tot moment kan veranderen. In de zomer is zonwering zeker geen overbodige luxe, wat de voordelen zijn van elektrische zonwering kun je op deze pagina lezen.

1. Lekker luieren op het terras

De aarde draait om de zon waardoor de zon over je woning heen ‘kruipt’ gedurende de dag. Een zonnescherm creëert een schaduw maar niet overal op hetzelfde moment. Als je geen zin hebt om steeds op te staan om het scherm weer een stukje verder te openen of sluiten dan is elektrische zonwering ideaal. Je drukt op de knop van de afstandsbediening om het scherm wat verder te openen of sluiten. Gun jezelf af en toe wat luxe en verwennerij!

2. Bedienen waar je ook bent

De hele dag op het terras zitten komt in de praktijk niet vaak voor. Je zult regelmatig naar binnen toe gaan om iets op te ruimen, te pakken of te regelen. Misschien ben je binnen aan het werk terwijl je kinderen buitenspelen. Wie gaat het zonnescherm bedienen? Met een afstandsbediening, app of zelfs een smart speaker doe je het zelf, waar je ook bent in huis. Je hoeft niet in directe verbinding te staan met de ontvanger, het signaal gaat moeiteloos en veilig door de muren heen.

3. Heerlijke verkoeling op ieder moment

In het weekend staat de zon vroeg op terwijl jij nog een keer omdraait in bed. De donkere tegels van je terras worden zo heet dat je een eitje kan bakken. Maak het jezelf eenvoudig door een timer in te stellen die ‘s ochtend de elektrische zonwering opent. Of in de avond juist sluit. Zo geniet je van verkoeling op ieder moment van de dag. Je kunt dit zelfs met een lichtsensor regelen, kijk op de Somfy website voor meer informatie.

4. Werkt ook als je niet thuis bent

Met automatisering kun je het zonnescherm automatisch op het juiste moment laten openen of sluiten. Het is daarnaast ook mogelijk om het scherm op afstand te bedienen met je eigen smartphone. Zo kun je bijvoorbeeld met een IP camera de tuin van je huis op ieder moment bekijken. Je ziet dat de zon op de gevel staan en je sluit met de app jouw zonnescherm op afstand. Met sensoren besteed je dit werk uit, het geeft toch een prettig gevoel dat je altijd controle hebt over de zonwering.

5. Koppel elektrische zonwering aan je smart home

Een smart home betekent ook een smart garden. Er zijn steeds meer slimme toepassingen voor buiten, denk maar aan een sprinkler systeem dat werkt op basis van bodemvochtigheid. Je kunt elektrische zonwering koppelen aan je smart home via de TaHoma Switch van Somfy. Het maakt verder niet uit of je voorkeur geeft aan Google Home, Amazon Alexa of Apple HomeKit. Per systeem kan de functionaliteit wel verschillen, zeker als je apparaten van specifieke merken wilt koppelen. Met software en hardware kun je zo enorm veel koppelingen mogelijk maken. Elektrische zonwering is dus slimme zonwering!

Gerelateerde artikelen

Back to top button