Wonen

Poets voordelig je tanden met een sonische elektrische tandenborstel

Wil jij graag jouw tanden poetsen met behulp van de nieuwste sonische techniek, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Je kunt eenvoudig besparen op de aanschafkosten door te kiezen voor een voordelige elektrische tandenborstel. Wij vertellen je hoe je dat doet!

Waarom elektrisch poetsen?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat elektrisch poetsen beter is dan tanden poetsen met de hand. Een elektrische tandenborstel komt makkelijk op moeilijk bereikbare plekjes en maakt de tanden beter schoon. Hierdoor kun je gaatjes en tandvleesproblemen zonder al te veel inspanning voorkomen. Kies je voor een sonische elektrische tandenborstel dan draait de borstelkop niet, maar vibreert deze waardoor er een diepere reiniging plaatsvindt. Daardoor wordt jouw poetsbeurt nog effectiever.

Elektrische tandenborstel kopen: waar op letten?

Een goede elektrische tandenborstel hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kunt daarom ook beter niet letten op de prijs, maar op de kenmerken van de borstel. Zo is het aantal trillingen per minuut een goede indicatie om de poetskracht te bepalen. Met 35000 trillingen of meer per minuut heb je een goede sonische tandenborstel te pakken. Kies je voor een tandenborstel met een roterende kop, streef dan naar meer dan 8000 rotaties per minuut. Een elektrische tandenborstel heeft minimaal deze poetskracht nodig om de tanden goed te reinigen.

Geld besparen met elektrisch poetsen

Ga niet standaard voor een bepaald merk vanwege de naam, maar kijk enkel naar de kenmerken om een voordelige elektrische tandenborstel te scoren. Je betaalt namelijk vaak niet alleen voor de tandenborstel maar ook voor het merk. Dit geldt overigens ook voor tandpasta: B-merken zijn net zo effectief als een A-merk. Wil je toch een bepaald merk? Vergelijk dan eerst de prijzen bij verschillende aanbieders om de beste deal te scoren. Bedenk je ook dat een investering in een elektrische tandenborstel veel gebitsproblemen kan voorkomen. En dat is weer een mooie besparing op de tandarts en/of de tandartsverzekering!

Gerelateerde artikelen

Back to top button