Overig

Een natuurlijke anti-roos shampoo

Er zijn twee verschillende soorten roos je hebt vette en droge roos, dit is afhankelijk  van je haartype. Als je last hebt van vette roos zit het meer op de hoofdhuid, terwijl bij droge roos het meer in de buurt van de schouders en op het haar zelf zit. Beiden soorten roos veroorzaken jeuk en kunnen als vervelend worden ervaren. Hoe gevoeliger je huid hoe roder je hoofdhuid kan worden in combinatie met roos.

Mythe of een feit

Er wordt vaak gezegd dat je roos krijgt door te vaak je haren wassen, dit is een mythe. Roos ontstaat namelijk door verschillende factoren, maar geen daarvan heeft betrekking met hoe vaak je haar gewassen wordt. Roos ontstaan juist op een te droge of te vette huid en heeft juist totaal niet met de hygiëne te maken. Niet alle schilfers op je hoofd zijn roos, zo kan je ook last hebben van eczeem of psoriasis, maar dan heb je echt een ontsteking. 

Anti-roos shampoo

Als je last hebt van roos is het belangrijk dat je je hoofdhuid op een andere manier gaat verzorgen en ook de juiste producten gaat gebruiken. Het meest bekende product is anti-roos shampoo, die zorgt voor de juiste balans en herstelt je talgproductie. De anti-roos shampoo zorgt  niet alleen dat de roos minder wordt, maar ook dat de jeuk weg gaat en onderdrukt de bacteriën. Spoel na het wassen je haar goed uit en gebruik niet te veel haarproducten zoals gel of haarlak. 

Hitte en roos

Als je last hebt van roos dan is hitte in de buurt van je haar geen aanrader. Was je haar het liefst met lauw koud water, zet de föhn op de koude stand en laat je stijl- en krultang even links liggen. Door de hitte verergert je roos omdat het de hoofdhuid uitdroogt, de warmte activeert namelijk de talgklieren. Tevens wordt het afgeraden om een pet of hoed te dragen, dit creëert warmte en blijft de roos voeden. Doordat je transpireert worden de talgklieren extra geactiveerd, daarom kan je het best je hoofd zo min mogelijk aanraken. Ga zoveel mogelijk naar buiten en laat de zon op je hoofd schijnen. Zonlicht is namelijk wel goed voor je hoofdhuid, ondanks dat je hoofd dan warm aanvoelt helpt dit wel bij het herstel. 

Massage

Verdeel de anti-roos shampoo goed over het hele haar, dit kan je door middel van het borstelen van de haarwortels doen. Door het borstelen verdeel je goed de shampoo en tot slot kan je ook de hoofdhuid goed masseren. Je hoofdhuid masseren kan het herstelproces versnellen, door de massage wordt je doorbloeding verbetert.

Gerelateerde artikelen

Back to top button