Interieur

Combineer de televisie met een openhaard

De woonkamer is een plek waar je als familie samenkomt. De woonkamer is een middelpunt van je huis. Aan het eind van de dag kom je hier samen met je familie om lekker een bakje koffie of thee te drinken. Maar wat is nou het middelpunt van je woonkamer? De televisie of toch de openhaard? Hoe krijg je je interieur zo, dat de gezelligheid in één punt samenkomt? 

Televisie en openhaard combineren

Om één middelpunt te creëren is het prachtig om een cinewall te plaatsen. Met een cinewall maak je optimaal gebruik van de ruimte. De televisie komt namelijk boven de openhaard te hangen. Hierbij is het mooi dat de televisie en de haard even groot zijn zodat het parallel staat. Een televisiewand is vaak op maat gemaakt en komt daarom in allerlei vormen en maten. 

Een praktische plek vol sfeer

Een cinewall is een erg praktische keuze. De wand wordt namelijk op maat gemaakt, passend bij je interieur. De afwerking van de cinewall bepaal je zelf. Afgedekt met natuursteen, leer of hout, alles is mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om lades en kasten toe te voegen in de wand. Zo wordt de thuisbioscoop een praktische plek wat prachtig is om naar te kijken. 

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een cinewall

Bij het kopen van een cinewall zijn er een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden.

De breedte van de televisie

De breedte van de televisie speelt een grote rol bij een cinewall. Dit omdat het mooi is dat de haard even breed is als de televisie.

De grootte van je woonkamer

De grootte van je woonkamer is ook een belangrijk aandachtspunt. Bij een kleinere woonkamer is een kleinere cinewall mooier, en bij een grote woonkamer is een grotere cinewall mooier. 

De keuze van de haard

Wil je graag een eenzijdig vuurzicht, of toch een driezijdig vuurzicht? En kies je voor een elektrische haard of een gashaard? 

De afwerking van de cinewall

Kies je voor stucwerk, behang of plaatmateriaal? Wil je er kasten omheen hebben? En zitten er spots in deze kasten?

Laat je inspireren

Bij het kopen van een cinewall komt dus veel kijken. Er zijn kant-en-klare cinewalls, en maatwerk cinewalls. Bij de zoektocht naar de ideale tv-wand kan iedereen wel wat wilt gebruiken. Neem een kijkje op pinterest en laat je inspireren. Denk goed na over wat je wenst. Hulp nodig? De adviseurs van Flamboyant Haarden en Interieur weten alles van cinewalls. Ze begrijpen dat de woonkamer dé plek is waar je tot rust komt. En deze plek verdiend wat extra sfeer met een cinewall openhaard.

Gerelateerde artikelen

Back to top button