Financiën

Hoe kun je bitcoin kopen in Nederland?

Heb je de knoop doorgehakt en wil je beginnen met het kopen van bitcoin of andere altcoins? Bitcoins kopen is iets heel anders dan andere valuta. Je hoeft hier namelijk niet voor naar een wisselkantoor bij de bank, maar doet dit online. Daarnaast moet je ook een bitcoin wallet aanmaken en denken over de beveiliging van je coins. In dit blog bericht zullen we je uitgebreid vertellen welke stappen je moet nemen bij bitcoin kopen in Nederland. 

Een bitcoin wallet nemen

Als je gaat beginnen met het verkrijgen van bitcoin, heb je eerst een portemonnee nodig. Dit noemen we een bitcoin wallet. Met deze bitcoin wallet kun je bitcoins ontvangen en verzenden. Je kunt er voor kiezen om een online bitcoin wallet te nemen. Dit gaat dan via een website waar je de wallet aanmaakt. Ook kun je er voor kiezen om een wallet te installeren op je laptop. Het voordeel hiervan is dat je enkel met je eigen laptop bij jouw bitcoin wallet kan. Het nadeel is dan wel dat als je laptop kapot gaat of kwijtraakt, je ook de toegang tot je bitcoins verliest. Een andere optie is een hardware bitcoin wallet. Dit is een soort USB stick waar je de bitcoins op zet. Het voordeel hiervan is dat het gemakkelijk op te bergen is en je het gemakkelijk met je meeneemt.

Bitcoin kopen: Waar doe ik dat?

Een bitcoin kopen kun je op verschillende plekken, maar gebeurd altijd online. De gemakkelijkste manier is op een online wisselkantoor. In deze online crypto wisselkantoren kun je namelijk zeer gemakkelijk en snel bitcoin kopen. Je geeft het bedrag aan waarvoor je de bitcoin wilt kopen en geeft het adres van je bitcoin wallet. Vervolgens kun je meestal met ideal betalen en staan de bitcoins binnen enkele minuten op je wallet. Een andere mogelijkheid is het kopen van bitcoin bij een exchange. Hier kun je namelijk handelen in verschillende munten, alsook bitcoin. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een aantal bitcoin te kopen, deze te verhandelen in enkele altcoins en dan alle cryptomunten in een wallet weg te stoppen. Ook kun je de munten op de exchange laten staan, mocht je nog geen bitcoin wallet hebben aangemaakt of deze nog niet willen hebben.

Gekochte bitcoins goed beschermen

Het is altijd belangrijk om je spullen goed te beschermen tegen bijvoorbeeld diefstal. Voor cryptomunten is het belangrijk dat je hier goed aan denkt. Door het nemen van een hardware wallet kun je je eigen bitcoins goed beschermen, maar je moet wel het wachtwoord goed onthouden. Deze kun je ergens opschrijven en in een kluis leggen waar niemand hem kan vinden. Zorg er daarnaast voor dat je niet al je cryptomunten op de exchange laat staan. Als deze namelijk gehackt wordt of offline gaat, kan het zomaar zijn dat je je cryptomunten kwijt raakt. Mocht je echt veel willen traden, kun je altijd werken met meerdere exchanges om het risico om alles kwijt te raken te verkleinen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button