BespaartipsBudgetfood

Geld besparen op avondeten

Story Highlights
  • We kunnen tot wel 30 procent besparen
  • Eet twee dagen geen vlees
  • Doe de boodschappen zonder kinderen

Het avondeten is de belangrijkste maaltijd van de dag. Vaak is het gezin dan compleet en zit je samen rond de tafel om te eten én om de dag te bespreken. Vaak is het avondeten ook meteen de duurste maaltijd van de dag. Of anders; we maken het duur. Gemiddeld genomen blijkt dat we met 30 procent minder budget voor het avondeten ook prima uit de voeten zouden kunnen. We geven je hier een aantal handige tips om te besparen op het avondeten.

Plan de maaltijden meteen voor de gehele week in

Je bespaart het meeste geld door de maaltijden voor de gehele week te plannen. Weet dus wat je op maandag eet, wat je een dag later kookt en zo verder. Door dit te doen en daar je inkopen op aan te passen, bespaar je veel geld. Of anders; zou je elke dag naar de winkel gaan om iets te kopen wat je die avond gaat eten, dan ben je veel meer geld kwijt. Ook een gouden tip is om eens per week boodschappen te doen en dus niet elke dag naar de winkel te gaan. Wen je aan om vooral contant te betalen. Doe het gepinde geld voor de boodschappen in een pot en neem alleen dat mee als je avondeten en andere boodschappen wilt scoren. Het budget mag gewoon niet overschreden worden. Door met contant geld te werken, zie je beter wat je uitgeeft. Is het tastbaar wat je kwijt bent.

Doe de boodschappen alleen; laat de kinderen thuis

Een andere tip; sla je slag als zich een goede kans voordoet. Is iets in de aanbieding, sla dan meteen groter in. Het is wellicht een grote aanslag voor het budget, over de weken gerekend profiteer je er toch van. Besparen op je avondeten doe je door nooit iets weg te gooien van het eten dat je overhoudt. Misschien kun je er nog een dag van eten of kun je met een beetje aanvulling er iets anders van bereiden. Ga je voor de hele week avondeten kopen, ga dan alleen en laat je kinderen thuis. Vaak koop je dan toch nog even iets lekkers voor je kinderen en daar gaat je budget. Heb je een dag later misschien geen geld voor eten meer. Ook al een gouden tip is om minder vlees te eten. Eet je nu elke dag vlees, haal er dan twee dagen van af. Moet jij eens opletten hoeveel geld je dan kunt besparen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button