BespaartipsBudgetfood

Geen geld voor eten

Story Highlights
  • Zorg voor meer inkomsten, geef minder uit
  • Ga een half uur voor sluiten naar de markt
  • Chili con carne met rijst, omelet ei met toast

Misschien is het jou ook wel eens overkomen. Je bent echt helemaal blut. Soms gaat het om een paar dagen, soms heb je langer met dit probleem te kampen. Vaak zijn de kosten die je maandelijks hebt te hoog voor het inkomen dat je geniet. Je zult dan in elk geval de luxe artikelen moeten schrappen, je moet immers wel eten. Maar wat als je zelfs daar geen geld voor hebt dan?

Hoe eet je als je bijna blut bent?

Eten is erg belangrijk, en dat zowel voor mensen die veel geld hebben en de mensen die dat niet hebben. Je kunt het best doen met wat minder eten, het is echter wel zaak uitgebalanceerd te eten. Het moet bovendien voedzaam zijn. Maar hoe kun je dat nou organiseren als je bijna blut bent?

Groentesoep met brood of chili con carne met rijst

Er zijn maaltijden die je voor heel weinig geld op tafel zet. Denk maar eens aan rijst met bonen bijvoorbeeld, liefst bonen in tomatensaus. Ook erg goedkoop is het maken van gebakken aardappelen met uien en stukjes knakworst, net als dat geldt voor de meer basic pasta. Groentesoep met brood? Ook een prima en een goedkoop alternatief. Daarmee zijn we er nog niet want als je vrijwel geen geld hebt en toch goed wilt eten kun je ook een omelet ei met toast eten. Een blik chili con carne, met daarbij wat rijst, soep met beschuit en noodles met roerbakken zijn maaltijden die je heel goedkoop op tafel zet.

Kwestie van zorgen voor meer inkomsten en minder dure uitgaven doen

Nog een tip, ga een half uurtje voor het sluiten naar de markt. De restjes worden dan namelijk voor weinig geld verkocht. Gebruik verder ook de app Too good to go. Voor heel weinig geld koop je dan een voucher voor een voedselpakket die overblijven bij de verschillende zaken. Een andere tip die je ter harte zou kunnen nemen is om vooral rond etenstijd bij mensen op bezoek te gaan. Uiteraard is het belangrijk om iets aan de kern van het probleem te doen. Dat betekent in de meeste gevallen dat je moet zorgen dat je meer inkomsten moet zien te genereren en dat je aan de kostenkant moet bezuinigen. Werk aan de winkel dus. Want als je zelfs te weinig geld hebt om te kunnen eten, dan is er toch sprake van een structureel probleem.

Gerelateerde artikelen

Back to top button