Beleggen

Met deze leuke NFT-games kan jij geld verdienen

Uiteraard is het altijd leuk om winst op je rekening te zien verschijnen. Derhalve staat een platform als Bitcoin Buyer, een handelsplatform om geautomatiseerd te beleggen in crypto-CFD’s, natuurlijk garant voor een flinke portie pret. Toch zijn er ook andere leuke manieren om geld te verdienen, namelijk via NFT-games. NFT-games zijn games die het spelconcept combineren met handelsmogelijkheden, bijvoorbeeld omdat je personages, monsters of accessoires aan andere spelers kan verkopen. Hieronder zijn enkele leuke NFT-games weergegeven.

Axie Infinity

Dit spel is momenteel een van de populairste NFT-games die er zijn. Het heeft veel weg van de Pokémon-franchise, waarbij het mogelijk is om denkbeeldige wezentjes te verzamelen en ermee te vechten. Spelers kunnen deze wezentjes, Axies genaamd, verzamelen, grootbrengen, fokken, kopen en verkopen. Elke Axie kan in totaal zeven nieuwe Axies op de wereld zetten en er zijn heel wat broodfokkers actief. Daarnaast worden niet alleen de monsters verhandeld, maar bijvoorbeeld ook stukken grond die als thuisbasis kunnen dienen voor meer Axies en diverse items.

Decentraland

De NFT-game Decentraland is eigenlijk een virtuele 3D-wereld die in de handen van de spelers is. Net als bij games als Minecraft of Second Life is er niet meteen een doel in het spel en dat maakt het levensecht. Spelers kunnen stukken land kopen door middel van NFT’s, kunnen op hun land bouwen, er een gat in graven en dergelijke meer. Door middel van een scriptingsysteem zijn de mogelijkheden heel uitgebreid. Er zijn bijvoorbeeld stukken land die worden gebruikt voor gigantische casino’s, voor replica’s van de Eifeltoren en dergelijke meer. Ook bedrijven vinden hun weg naar deze virtuele wereld. Zo opende Heineken er bijvoorbeeld al een virtuele brouwerij.

Het bijzondere is dat gebruikers die spullen of gebouwen ontwerpen, deze ook kunnen aanbieden op de marktplaats. Zo kunnen mensen die wat minder creatief zijn eenvoudig nieuwe bouwwerken op hun stukje land aanbrengen. Wordt dat land te klein? Dan kan je een nieuw stuk land kopen of huren.

My Crypto Heroes

Het NFT-spel My Crypto Heroes is een multiplayer RPG waarbij je historische helden dient te verzamelen en te trainen om ze vervolgens tegen elkaar te laten vechten. Gaandeweg verzamel je items en attributen waarmee je je helden kan uitrusten. Het spel is oorspronkelijk ontwikkeld in Japan en werd er razend populair, maar kent ook in ons land een mooie groei. Het spel draait op de blockchain van Ethereum, vergelijkbaar met Cardano, en gebruikt ERC-721-tokens. Hierdoor is het mogelijk om de figuren en de attributen als NFT’s te verhandelen.

Opletten met investeren in NFT-games

Niet alle NFT-games zijn een lang leven beschoren. Neem bijvoorbeeld de NFT-game F1 Delta Time. Deze game werd al in 2019 gelanceerd en was zelfs het eerste NFT-videospel dat over een officiële licentie beschikte. Spelers konden hun NFT-auto’s verhandelen en zo winst maken. In 2019 werd er zelfs nog een NFT-auto verkocht voor meer dan 100.000 dollar. Ondanks het grote succes slaagde men er niet in om de officiële F1-licentie te vernieuwen, waardoor men niks anders kon doen dan het spel offline te halen. Investeerders waren hun geld kwijt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button