Wonen

Een zo’n goedkoop mogelijke verhuizing: Zo doe je dat

Of je nu binnenkort op jezelf gaat wonen, intrekt bij je vriend(in), of verhuist naar een andere stad, verhuizen kan een behoorlijk dure aangelegenheid zijn. En dat terwijl er vaak al veel kosten verbonden zitten aan een nieuwe woning. Extreem hoge verhuizingskosten zijn dus niet bepaald welkom. Gelukkig zijn er veel manieren om geld te besparen gedurende je verhuizing. Wij zochten uit hoe je zo goedkoop mogelijk kan verhuizen. Hier een aantal tips:

Plan vooruit en organiseer

Een goede planning is van essentieel belang bij het verhuizen. Begin met het opstellen van een lijst met taken en zorg ervoor dat je deze op tijd afrondt. Dit geeft je de tijd om alles rustig te organiseren en eventuele problemen op te lossen. Door vooruit te plannen, kun je ook besparen op onnodige uitgaven zoals spoedbezorgingen of last-minute veranderingen. Wil je er zeker van zijn dat je niets vergeet tijdens je verhuizing? Maak dan een verhuis to-do-list en vink elke taak pas af zodra die daadwerkelijk afgerond is.

Verkoop onnodige spullen

Voordat je begint met inpakken, is het een goed idee om je spullen uit te zoeken. Verkoop alles wat je niet meer nodig hebt of gebruik het als een kans om je spullen te minimaliseren. Dit levert niet alleen direct geld op, maar zorgt er ook voor dat je minder spullen hoeft te verhuizen, waardoor je bijvoorbeeld een minder grote bestelbus hoeft te huren voor je verhuizing. Verkoop bijvoorbeeld meubels, kleding of elektronica op websites zoals Marktplaats of Facebook Marketplace. Ook vrijmarkten kunnen een leuke manier zijn om van je spullen af te komen, en er toch nog iets mee te verdienen.

Huur een bestelbus en zorg voor je eigen verhuisteam

Een van de grootste uitgaven bij het verhuizen is het inhuren van een verhuisbedrijf. Alhoewel een verhuisbedrijf inhuren erg gemakkelijk is, kun je flink wat geld besparen door een bestelbus te huren en zelf je handen uit de mouwen te steken. Een bestelbus huren kan al vanaf €50,-, en biedt veel flexibiliteit gedurende de verhuizing. Ook zorgt een bestelbus ervoor dat je al de meubels in één keer kunt verhuizen. Hiermee bespaar je dus ook op brandstofkosten.

Huur een bestelbus en zorg voor je eigen verhuisteam

Alleen een bestelbus huren is nog niet voldoende voor een complete verhuizing, je hebt namelijk ook mankracht nodig. Een goede optie is om vrienden of familieleden te vragen voor hulp tijdens de verhuizing. Dit bespaart niet alleen geld, maar het kan ook leuk zijn om samen te werken en herinneringen te creëren. Vraag bijvoorbeeld om hulp bij het inpakken van dozen of het sjouwen van spullen. Zorg ervoor dat je hen op tijd op de hoogte brengt van de verhuizing, zodat ze dit in hun agenda kunnen plannen.

Pak je spullen goedkoop in

Slim inpakken kan ook kosten besparen. Gebruik bijvoorbeeld kleding, handdoeken of dekens om breekbare spullen in te pakken, in plaats van (dure) verhuisdekens. Ook inpakpapier kan duur zijn. Gebruik daarom oude kranten om je spullen in te pakken. Zo bespaar je geld en help je het milieu. Ook zijn er verschillende manieren om aan gratis verhuisdozen te komen. Vraag bijvoorbeeld aan vrienden en familie of ze nog verhuisdozen hebben liggen, of kijk op social media of er mensen zijn die gratis verhuisdozen aanbieden. Een andere mogelijkheid is om dozen te vragen bij supermarkten of slijterijen.

Pak je spullen goedkoop in

Kortom, er zijn verschillende manieren om goedkoop te verhuizen. Plan je verhuizing op tijd, verkoop onnodige spullen, vraag vrienden en familie om hulp, huur een bestelbus en stel je eigen verhuisteam samen, gebruik oude kranten in plaats van inpakpapier en gebruik gratis verhuisdozen. Met een beetje creativiteit en slimme keuzes kun je goedkoop verhuizen zonder in te leveren op kwaliteit en comfort.

Gerelateerde artikelen

Back to top button