BespaartipsWonen

Een betaalbaar huis kopen in Nederland

Story Highlights
  • Heerlijk rustig op het platteland
  • Je koopt er rust en ruimte
  • Op het platteland leef je gezonder en ken je nog de buren

Je moet wel even goed zoeken, maar ook in Nederland is het nog steeds prima mogelijk om een betaalbaar huis te kopen. Recent onderzoek van het CBS toont aan dat er wel degelijk gebieden zijn waar je voor relatief weinig geld een prachtig huis kunt kopen. Een van die gebieden is Zeeland, de regio West-Zeeuws-Vlaanderen en Oostburg in het bijzonder. De jacht op een betaalbaar huis begint dan ook bij de makelaar in Oostburg.

Heerlijk rustig op het platteland

Zeeuws-Vlaanderen is al lang niet meer het geïsoleerde gebied van weleer. Tot 2003 moest je vanuit de rest van Nederland gebruik maken van veerdiensten om er te komen. Dat is sinds de Westerscheldetunnel gelukkig anders. Er is nu een permanente verbinding met de rest van het land die dag en nacht gebruikt kan worden. Je woont in de regio West-Zeeuws-Vlaanderen niet langer geïsoleerd, wél woon je er heerlijk rustig op het platteland. En bovendien kun je er nog een betaalbaar huis kopen.

Je koopt er rust en ruimte

Wat heet. Je koopt in West-Zeeuws-Vlaanderen niet alleen een betaalbaar huis, je koopt er ook ruimte en rust. Je ontdekt er vergezichten, leert genieten van de natuur en leert de verschillende natuurgebieden echt waarderen. Je leeft er minder gehaast, je kent de buren en het verenigingsleven tiert er welig. De saamhorigheid die je in de grote stad zo mist vind je wel op het platteland. Voor een betaalbare prijs koop je er een prachtig huis. En dat is in de rest van ons land wel anders, zo vertellen ons de cijfers van het CBS.

Op het platteland leef je gezonder en ken je nog de buren

Op het platteland leef je gezonder om de simpele reden dat de lucht er schoner en dus gezonder is. Bovendien krijg je veel huis voor relatief weinig geld. Betaal je in de Randstad voor een kleine woonruimte al de hoofdprijs, hoe anders is dat in de regio West-Zeeuws-Vlaanderen en Oostburg. Niet alleen de ruimte rondom je huis is groot, ook de woonruimte de je krijgt voor een zeer aantrekkelijke prijs spreekt tot de verbeelding. Wie de hectiek van de stad beu is en prettig wil wonen en leven en wie de buren nog echt graag wil leren kennen, die kiest voor het leven op het platteland van West-Zeeuws-Vlaanderen. Schakel de makelaar in en ga op jacht naar een droomplek, middenin de natuur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button