Overig

Het geheim van de perfecte pannenkoeken

Pannenkoeken zijn een van de meest geliefde gerechten over de hele wereld, voor jong en oud. Of je nu zin hebt in een spekpannekoek, een klassieke pannekoek of veganistische boekweitpannenkoeken, er is voor ieder wat wils en je kleedt hem aan zoals jij dat graag wil. Maar wat is het geheim om de perfecte pannenkoeken te maken? Dat vertellen wij je in dit artikel.

De juiste pan 

Bij het maken van pannenkoeken is niet alleen het beslag belangrijk, maar ook het gereedschap dat je gebruikt is een sleutel tot een mooie pannenkoek. Gebruik bijvoorbeeld een keramische koekenpan. Zo een soort pan is ideaal, omdat het beslag niet gemakkelijk aan de pan blijft plakken. Ander soort pannen met een antiaanbaklaag zijn ook geschikt om pannenkoeken in te bakken.  

De basis van perfect pannenkoekenbeslag

Zelf pannenkoekenbeslag maken lijkt in eerste instantie misschien lastig, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Begin met het combineren van je droge ingrediënten zoals bloem en suiker in een kom. Voeg dan de natte ingrediënten zoals melk, eieren en boter (of veganistische vervangers) toe. Door wat bruiswater of bier (dit proef je niet in het beslag) toe te voegen, worden de pannenkoeken extra luchtig. Klop tot alles goed gecombineerd is en je een glad beslag hebt. Als dat gebeurd is, is je beslag klaar om perfecte pannenkoeken mee te bakken. 

Die perfecte goudbruine kleur krijgen

Om die perfect goudbruine kleur op je pannenkoeken te krijgen, zorg  je ervoor dat je voldoende olie of boter in je pan gebruikt als je de pannenkoeken bakt. Als je niet genoeg olie of boter gebruikt, worden je pannenkoeken niet goudbruin, maar worden ze bleek en onsmakelijk. Zorg er ook voor dat je op middelhoog vuur kookt, zodat de buitenkant niet verbrandt voordat de binnenkant goed gaar is.

Toppings toevoegen voor extra smaak

Toppings toevoegen aan je pannenkoeken is een gemakkelijke manier om wat extra smaak en textuur toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor vers fruit zoals bosbessen of bananen, maar ook voor de klassieke stroop of poedersuiker. Sommige ingrediënten voeg je ook gemakkelijk door het beslag heen toe, zoals appel. Wanneer je pannenkoek in de pan ligt, kies je ervoor om kaas over de pannenkoek heen te strooien. Ook in dit geval is het verstandig een keramische pan te gebruiken, zodat het beslag niet aan de pan blijft plakken.

Perfecte pannenkoeken maken is niet zo moeilijk als het lijkt; alles wat je nodig hebt is een paar basisvoorraden, een goede pan met antiaanbaklaag en een beetje geduld. Met deze tips in gedachten maak je in een mum van tijd perfecte goudbruine pannenkoeken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button