Overig

Verbeter de kwaliteit van je drinkwater

Story Highlights
  • Kalk in water is in beginsel prima
  • Smakelijker water door plaatsen waterontharder
  • Kies voor een watercooler

Mensen moeten zo rond de twee liter water per dag drinken om goed te hydrateren. Dat lijkt veel, maar vergeet niet dat we ook veel vocht verliezen, alleen al door adem te halen. Om gemakkelijker water te drinken en om aan de twee liter per dag te komen, moet water in elk geval sprake zijn van goed drinkwater dat goed te drinken is. Dat smaakt dus. Gelukkig kunnen we wat aan de kwaliteit van drinkwater doen.

In beginsel is kalk in ons leidingwater goed voor ons

Dat er kalk in ons leidingwater zit, is goed. Het is goed voor onze botten en beschermt ons bovendien tegen hart- en vaatziekten. Soms echter is sprake van hard leidingwater. Het kalkgehalte is dan aan de hoge kant. Dat levert behalve harde was uit de wasmachine en minder goed functionerende apparaten die met water werken ook water op dat kwalitatief minder is en dat je minder gemakkelijk drinkt. Zaak dus dat aan te pakken.

Hard water in en zacht water uit de waterontharder

Zachter water is beter en smaakt bovendien beter. In die wetenschap is het verstandig een waterontharder te laten plaatsen. Hard leidingwater stroomt deze waterontharder binnen. Daar wordt het vervolgens aangepakt door harsbolletjes. Hars is in staat om kalk aan het water te onttrekken. Het water dat de waterontkalker verlaat, is dus veel zachter dan het harde water dat er in stroomde. Je merkt de werking van de ontharder meteen. De was is minder hard, de apparaten werken beter en kunnen het bovendien met minder stroom af. Door het plaatsen van de waterontharder gaat je energierekening dus naar beneden. Dat maakt dat je de investering terug gaat verdienen. Het is dus altijd goed om een dergelijke ontharder te plaatsen om zo de waterkwaliteit te verbeteren.

Water uit de watercooler nodigt uit om te drinken

Heb je een bedrijf en onderken je het belang van voldoende water drinken? Overweeg dan naast een koffieautomaat een watercooler te plaatsen. Op die manier maak je het voor iedereen – en dus ook voor jezelf- aantrekkelijker om water te drinken. Het water smaakt prima, bruist zelfs en is op te warmen en af te koelen. Het water uit de watercooler smaakt altijd beter dan water uit de kraan. Bovendien nodigt het uiterlijk van de trendy watercooler echt uit om water te gaan drinken. Zo zit je voor je het weet op de benodigde twee liter. Een watercooler helpt je in elk geval om voldoende water in te nemen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button