Sparen

Bespaar tijd en geld door e-fulfilment in te zetten als webshop

Voor een webwinkel is het vaak lastig om pakketten tijdig bij de klant te krijgen. Het kost ook erg veel tijd om iedere dag alle pakketten in te pakken en te verzenden. Daarnaast zijn de verzendkosten tegenwoordig ook dermate hoog dat het een grote kostenpost is voor het bedrijf. Gelukkig is hier een goede oplossing voor. Je kunt namelijk de e-fulfilment van de webwinkel uitbesteden. De fulfilment kosten zijn lager dan wanneer je de verzending zelf doet, omdat een e-fulfilment bedrijf veel pakketten kan bundelen en daardoor lagere verzendkosten hoeft te betalen.

De voordelen van een e-fulfilment bedrijf

Het uitbesteden van de logistieke processen van een webwinkel kan enorm veel voordelen hebben. Allereerst is het een goede mogelijkheid om de klanten een snellere verzendtijd te geven, zonder dat je hier extra zorgen voor hebt. Het orderverwerking bedrijf zorgt er namelijk voor dat er tot een bepaalde cut-off tijd orders verwerkt worden. Vervolgens zijn de kosten voor het hele orderverwerkingsproces vele malen lager dan wanneer je het zelf doet. Doordat er met grote aantallen gewerkt wordt, kunnen er lagere verzendkosten betaald worden en dat wordt teruggegeven aan de klant. Tot slot ligt de voorraad ook altijd op een veilige plek die voorzien is van goede beveiliging.

Wat zijn de kosten van e-fulfilment?

Ga je een orderverwerking bedrijf inschakelen? Dan zitten hier natuurlijk kosten aan verbonden. In eerste instantie betaal je een bepaald bedrag per order. In veel gevallen worden er verschillen gemaakt tussen de grootte van de pakketten. Bij kleine pakketjes betaal je minder dan bij grote pakketten. Veel bedrijven werken met een all-in prijs, maar dit hoeft niet altijd. Er kunnen ook nog voorraadkosten en verwerkingskosten gevraagd worden. Deze kun je vervolgens zelf omrekenen naar een prijs per verzending. Uiteindelijk ligt de prijs ongeveer rond hetzelfde punt als je eigen verzendkosten of zelfs nog lager. Je hoeft namelijk geen verpakkingsmaterialen meer aan te schaffen, deze worden allemaal door het fulfilment bedrijf voorzien!

Hoe gaat het proces in zijn werk?

Wanneer je een fulfilment bedrijf inschakelt, zorg je eerst dat al je voorraad naar het magazijn gaat. Vervolgens krijg je een software koppeling waarin je je voorraad in de gaten kunt houden. Hierdoor weet je precies wanneer je het weer moet aanvullen. Vervolgens krijg je facturen voor de zendingen die het bedrijf heeft afgewerkt. Zo bespaar je enorm veel tijd en geld!

Gerelateerde artikelen

Back to top button