InterieurWonen

5 x zo maak je een spa van jouw badkamer!

Het rustgevende gevoel van een spa, dat wil iedereen wel hebben in de badkamer. Gelukkig kan tegenwoordig iedereen dit zen-gevoel nabootsen in zijn of haar eigen badkamer met het brede aanbod van badkamermeubels en -accessoires. Wil jij je badkamer omtoveren tot een spa? Lees dan even verder. In dit artikel geven we je vier tips mee zodat jij straks ook heerlijk tot rust komt in je eigen badkamer.

1. Kies voor natuurlijke kleuren en structuren

In een spa zie je altijd natuurlijke kleuren en structuren terug. Denk aan planten, bamboe meubels, een badkamermeubel set van hout en kleuren als donkerbruin, zandkleur en wit. Het gaat erom dat de kleuren en elementen van de natuur centraal staan. Tip: kies wel voor één soort kleurtint en wit en houd het hierbij.

2. Investeer in een jacuzzi, sauna of een mooi groot bad

Als je de ruimte hebt dan kun ervoor kiezen om te investeren in een jacuzzi, sauna of een groot bad. Dit zijn typische spa elementen die jouw badkamer kunnen omtoveren tot een heerlijke plek om tot rust te komen.

3. Het bad scheiden van de rest van de ruimte

Heb je genoeg ruimte, kies dan om je bad te scheiden van de rest van de ruimte. Zo krijg je echt dat ultieme spa gevoel met privacy. Je kunt het bad bijvoorbeeld op een ander niveau in de badkamer plaatsen, maar ook achter een scheidingswand. Voor dat extra spa-gevoel kun je kiezen voor een scheidingswand met een oosters ontwerp of motief of bijvoorbeeld van bamboe. 

4. Kunstzinnige elementen

In een spa zie je vaak mooie kunstzinnige elementen terugkomen. Denk aan bijzondere vormen van spiegels, een fotolijst, beeldjes of een abstracte vorm van een wastafel. 

5. Investeer in een lekkere geur

Wat altijd zo fijn is in een spa is dat het lekker ruikt. Dit is iets wat je thuis ook gemakkelijk kunt nabootsen door te investeren in een lekkere geur. Denk bijvoorbeeld aan geurstokjes, een aroma diffuser of een automatische luchtverspreider.

Gerelateerde artikelen

Back to top button