Tuin

Zo kun je makkelijk je tuin stylen

Heb je ooit in je tuin gekeken en gewenst dat deze net wat meer leven had? Dat je van de zomer een keer met plezier kunt zitten in je eigen buitenparadijs? Of je nu een eigen moestuin wilt beginnen of een prachtige tuinset wilt aanschaffen voor heerlijke relax avonden, het begint bij het stylen van je tuin. Laten we daar in 2023 verandering in brengen! Met een paar kleine aanpassingen, kun je namelijk een groot verschil maken. In dit artikel geven je we graag wat makkelijke tips die iedereen kan gebruiken om zijn tuin er geweldig uit te laten zien! Lees je mee?

Kies de juiste planten

Een mooi gestylede tuin is natuurlijk niet compleet zonder een paar mooie planten! Maar, welke planten passen nu goed in mijn tuin? Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden die in vrijwel elk klimaat passen – en het Nederlandse klimaat is niet anders! Afhankelijk van hoeveel bladerdak je wilt, kun je bloeiende heesters zoals hortensia’s en seringen in je tuin opnemen, samen met mooie rozen en andere vaste planten die iets moois aan je tuin kunnen toevoegen. Kruiden als Citroenmelisse, Kattenkruid, Bonenkruid en Marjolein zijn geweldig om wat smaak aan je gerechten toe te voegen, maar tegelijkertijd brengen ze ook een beetje extra sfeer in je tuin. Als je eenmaal de juiste planten voor jouw tuin hebt uitgezocht, kun je ze op creatieve manieren gaan stylen.

Mooie plantenbakken

Sommige tuiniers gaan liever naar tuinwinkels om hun tuinmeubelen met de hand uit te zoeken, maar als je op zoek bent naar een breed scala aan opties en gemak, waarom probeer je dan niet tuinmeubels online? Met zoveel beschikbare vormen, kleuren en maten kun je plantenbakken en potten vinden die je tuin zeker tot leven brengen. Wees creatief met kleuren en texturen – zet dezelfde planten in verschillende bakken of meng materialen zoals terracotta, keramiek en steen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Let bij het kiezen van plantenbakken ook op de grootte; kies iets waar de kluit van je planten comfortabel in past met voldoende ruimte eromheen. 

Speel met kleur

Kleur is een van de belangrijkste aspecten van de styling van je tuin – het kan het uiterlijk van een buitenruimte écht veranderen! Het toevoegen van kleur door middel van bloemen is een gemakkelijke manier om elke hoek van je tuin op te fleuren, terwijl het toevoegen van kleurrijke accenten zoals kussens of meubelstukken via Doabuy kan helpen een gezellige sfeer te creëren voor gasten. Bovendien geeft spelen met kleur je eindeloze mogelijkheden om elk seizoen je buitenruimte te stylen. We wensen je een fantastisch buitenseizoen! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button