InterieurWonen

Hang je schilderij op zonder in de muur te boren: 3 oplossingen

Als je graag een schilderij wilt ophangen, maar je wilt geen gaten in de muur maken dan zijn er gelukkig verschillende oplossingen om het schilderij op te hangen. In dit artikel geven we je 3 manieren om je schilderij op te hangen zonder in de muur te boren. 

Zelfklevende strips of plakbands

Het gebruik maken van zelfklevende strips of plakbands is een eenvoudige manier voor het ophangen zonder in de muur te boren schilderij om op te hangen. Deze optie is vooral geschikt voor kleinere schilderijen met een licht gewicht, omdat de strips of plakbands niet altijd sterk genoeg zijn om het gewicht van zwaardere schilderijen te dragen. Voordat je het schilderij ophangt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak waarop je de strip of het plakband plaatst, schoon, droog en plat is. Dit zorgt ervoor dat de strip of het plakband goed blijft zitten en dat het schilderij op de juiste hoogte hangt. Als je de zelfklevende strip of het plakband correct gebruikt, kan het een effectieve en gemakkelijke manier zijn om je schilderij op te hangen zonder in de muur te boren.

Magneten

Door het gebruik van magneten kan het een effectieve manier zijn om een schilderij op te hangen zonder in de muur te boren, mits het schilderij een metalen frame heeft. Speciale magneten die sterk genoeg zijn om het gewicht van het schilderij te dragen, kunnen op het frame geplaatst worden en vastgehouden met behulp van plakband of kleefstof. Het schilderij kan vervolgens op een metalen oppervlak gehangen worden, zoals een koelkast of magneetbord. Houd er wel rekening mee dat magneten niet altijd sterk genoeg zijn voor zwaardere schilderijen of als het schilderij op een hogere hoogte hangt. Zoek daarom altijd naar magneten die geschikt zijn voor het gewicht van het schilderij en hang het schilderij op een veilige plaats waar het niet gemakkelijk kan vallen.

Haken met zuignappen

Haken met zuignappen zijn een andere goede optie als je je schilderij zonder in de muur te boren wilt ophangen. Deze haken hebben zuignappen aan de ene kant en een oogje aan de andere kant waar je een haak of ophanghaak aan kunt bevestigen. Ze werken door de zuignappen op een gladde en schone oppervlakte te plaatsen, wat ze stevig op hun plaats houdt. Hierdoor kun je het schilderij op het oogje hangen zonder dat je in de muur hoeft te boren. Hakken met zuignappen zijn een gemakkelijke en praktische manier om je schilderij op te hangen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en sterktes om aan je behoeften te voldoen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button