Overig

Zelf een spandoek maken: tips!

Story Highlights
  • Het contrast is belangrijk op het spandoek
  • Zorg voor letters die groot genoeg en leesbaar zijn
  • Kies voor stof, doek of zeil als materiaal

Met een spandoek kun je heel erg veel duidelijk maken, en dat op een leuke, originele en uitgesproken manier. Dan moet je spandoek echter wel goed zichtbaar zijn en opvallen. Hoe je dat doet, vertellen we je hier.

Bij een verjaardag of een jubileum

Op een spandoek kun je alles kwijt. Het kan gaan om een logo om bijvoorbeeld reclame voor iets te maken, het kan ook gaan om een boodschap. Bijvoorbeeld als iemand jarig is of een jubileum viert. Wie kent niet de spandoeken als iemand Abraham ziet. Belangrijk bij het maken van een spandoek is de keuze die je maakt wat betreft de kleuren, de slogan, logo en uiteraard de creativiteit die je hebt. Je kunt een spandoek gebruiken van stof, doek of zeil. Nu je dit weet geven we je tips hoe je een opvallend spandoek kunt maken.

Kant & Klaar spandoek kopen? Alle Spandoeken online!

Het contrast is erg belangrijk

De achtergrond van je spandoek is uitermate belangrijk. Bouw vanuit de achtergrondkleur je spandoek op. De achtergrond moet altijd in lijn zijn met dat wat je uit wilt stralen en wat je huisstijl is. Het is heel belangrijk goed te letten op de kleuren en het contrast. Er moet in elk geval voldoende contrast zijn tussen de kleuren. Is er te weinig contrast, dan is je spandoek minder goed leesbaar en schiet het zijn doel voorbij. Hoe het zit met het contrast, kun je zelf van afstand controleren. Wat belangrijk is, is dat elk spandoek altijd iets bijzonders, opvallends heeft. In de perfecte situatie valt het spandoek meteen op. En dat is precies de bedoeling. Uiteraard is het ook belangrijk te kijken naar het doel van het spandoek. Gaat het om een eenmalig spandoek, of gebruik je het om vaker reclame te maken?

De maat en de afstand

Dan over de maat en de afstand. De maat van het spandoek is bepalend voor het succes van het doek. De boodschap die je wilt vertellen moet wel voor iedereen leesbaar zijn. Maak je spandoek dus niet te klein, want dan is het alleen van heel dichtbij leesbaar. Het formaat kan ook van belang zijn als je het spandoek zelf moet of laat dragen. Kun je het alleen dragen en zichtbaar maken, of heb je daar assistentie voor nodig. Uiteraard plaats je op een groter formaat spandoek ook gewoon grotere letters gebruikt. Anders heeft het nog geen zin dat je voor een groter formaat kiest. Dan nog even over het materiaal. Stof heeft als voordeel dat het licht en goedkoop is, zoals je ook moet beslissen of je een spandoek ophangt of vasthoudt. Maak geen spelfouten in de tekst en maak eerst een schets met potlood.

Gerelateerde artikelen

Back to top button