Overig

In 5 stappen een eigen bedrijf

Story Highlights
  • Voor je start verken je de markt
  • Zorg dat je de financiën goed op een rij hebt
  • Zorg dat je bedrijf een unieke naam krijgt

Niets is leuker dan een eigen bedrijf beginnen. Je bent eigen baas en kunt je op basis van jouw talenten onderscheiden. Tenminste als je goed voorbereid van start gaat. Een bedrijf starten is daadwerkelijk een kwestie van een goed begin en het bekende halve werk. Die voorbereiding kost tijd, maar dat betaalt zich terug. Lees hier vijf stappen die belangrijk zijn als je een eigen onderneming op wilt richten.

Verken de markt, ontwikkel een strategie

Een goed plan hebben, is belangrijk als je een eigen bedrijf wilt beginnen. Neem de tijd om gedegen onderzoek te doen. Een bedrijfsnaam vastleggen als merk is één van de eerste zaken waar je aan moet denken. Daarnaast is het duidelijk hebben op welke onderdelen jij beter bent dan de concurrenten enorm belangrijk én beantwoord ook de vraag wat jou anders maakt dan een andere onderneming. Verder breng je in kaart wie je klanten zijn en waar je die vindt.

Zet de financiën op een rij

Een bedrijf begin je niet zomaar. Ook in financieel opzicht moet je de zaken vanaf de start goed voor elkaar hebben. Onderzoek of je een financiering nodig hebt en bereken hoeveel dat eventueel is. Onderzoek eveneens waar je financiering vandaan haalt. Zet de kosten die je bedrijfsmatig gaat maken op een rij een schat in bij welke omzet je bedrijf rendabel is.

Bedenk een unieke bedrijfsnaam

Nog voor je naar de Kamer van Koophandel gaat, bedenk je een unieke naam voor het bedrijf. Let op, die naam mag niet al bestaan. Een herkenbare naam is prachtig en goud waard, terwijl een goede naam meteen duidelijk maakt wat jij als ondernemer doet. Check altijd of de naam al bestaat. Niet alleen als handelsnaam bij de Kamer van Koophandel, maar ook als merk. Als dat zo is, zoek dan een andere passende naam.

Regel je online zaken

Geen enkele onderneming kan tegenwoordig zonder een website. De bedrijfsnaam vastleggen is belangrijk. Dat geldt echter eveneens voor de domeinnaam voor de te bouwen website. Schakel een professional in die je kan helpen bij het maken van de website en die je kan helpen bij het vergroten van de naamsbekendheid middels een uitgekiende marketingstrategie. Daar heb je zelf namelijk geen tijd meer voor straks. Kortom, een bedrijfsnaam vastleggen én een bijbehorend domein aankopen zijn zeer gerelateerd aan elkaar!


Kies een rechtsvorm

Behalve de naam die je bedrijf gaat dragen, is ook de rechtsvorm erg belangrijk. Welke rechtsvorm je kiest, is belangrijk, zeker voor de aansprakelijkheidsvraag. Check ook meteen de fiscale voordelen die bepaalde rechtsvormen hebben. Je vindt online voldoende tools die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button