FinanciënOverigReizen

Goedkoopste autoverzekering

Er zijn een aantal factoren die de prijs van een autoverzekering bepalen. De verzekeraar kijkt bijvoorbeeld naar jouw leeftijd, je aantal schadevrije jaren en jouw postcode. Er wordt ook gekeken naar het soort auto dat je wilt verzekeren en de leeftijd van de auto. Tot slot is de dekking die je kiest van belang. Wie voor een all risk autoverzekering kiest, betaalt een hogere premie dan wie alleen voor WA kiest. De verzekering gebruikt alle informatie over jou en jouw auto om het schaderisico in te schatten. Hoe hoger het risico en de daar op volgende kosten bij schade, des te meer premie betaal je.

Verschillende verzekeringen vergelijken is de snelste manier om de goedkoopste autoverzekering te vinden. In de meeste gevallen kun je de autoverzekering direct afsluiten.

Goedkoopste autoverzekering WA

Wie een auto bezit is volgens de wet verplicht om minimaal een autoverzekering WA af te sluiten. Met deze verzekering ben je namelijk verzekerd tegen alle schade die jij met je auto bij anderen veroorzaakt. Zo weet je in Nederland altijd zeker dat jouw kosten vergoed worden wanneer je schade hebt door toedoen van een ander. Bovendien weet je ook dat wanneer jij zelf schade bij een ander veroorzaakt, dit niet tot financiële problemen leidt doordat jij de schade moet betalen. De verzekeraar waar jij een autoverzekering hebt afgesloten zal schade bij een ander altijd vergoeden.

Een autoverzekering WA is dus niet alleen verplicht, maar kent ook voor jou als autobezitter een aantal voordelen. Toch wil je niet de hoofdprijs betalen voor een verzekering die alleen de schade van een ander vergoedt. Je vindt eenvoudig de goedkoopste autoverzekering WA door de prijzen van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Goedkoopste autoverzekering all risk

Heb je een auto die jonger is dan zes jaar? Dan wordt over het algemeen aangeraden om voor een uitgebreide autoverzekering te kiezen met meer dekking. Kies je voor een all risk autoverzekering, dan is niet alleen de schade die jij bij anderen veroorzaakt verzekerd. Ook schade aan jouw eigen auto valt onder de dekking. Dit geldt zelfs voor schade die je zelf hebt veroorzaakt. Afhankelijk van de verzekering die je kiest, is je auto ook verzekerd bij diefstal, brand en schade door het weer.

Een all risk verzekering kost door de uitgebreide dekking meer dan een WA verzekering, maar je krijgt er bij schade dan ook veel meer voor terug. Je wil echter nooit te veel geld betalen om de financiële risico’s die je loopt bij schade te dekken. Vergelijk daarom altijd verschillende autoverzekeringen om de goedkoopste autoverzekering all risk te vinden.

Goedkoopste autoverzekering jongeren

Ben je jonger dan 24 jaar dan kom je er al snel achter dat je voor een autoverzekering een hogere premie betaalt. Vanwege je leeftijd schat de verzekeraar het risico op schade hoger in. Je betaalt daarom een toeslag op de premie. Bovendien wordt er vaak een eigen risico gehanteerd die hoger ligt dan bij andere leeftijdscategorieën. In de praktijk betekent dit dat je een hoger bedrag zelf moet betalen voordat de verzekeraar tot vergoeding overgaat. De ene verzekeraar hanteert echter een hogere premietoeslag en/of eigen risico dan de andere. Juist voor jongeren loont het dan ook altijd om de verschillende autoverzekeraars met elkaar te vergelijken.

Goedkoopste autoverzekering vergelijken

We hebben het hierboven al een aantal keer gehad over het nut van vergelijken om de goedkoopste autoverzekering te vinden. Het is handig om precies te weten waar je op moet letten bij het vergelijken van autoverzekeringen op een vergelijkingssite verzekeringen. Er is immers meer van belang dan de prijs alleen.

Er zijn twee soorten vergelijkingssites. Sommige sites geven alleen een overzicht van de goedkoopste autoverzekeringen van het moment. Deze sites laten de goedkoopste premies zien, terwijl jouw premie door diverse factoren hiervan af kan wijken. Op andere vergelijkingssites vul je een aantal persoonlijke gegevens in en informatie over de auto die je wilt verzekeren. De site maakt op basis van deze gegevens een specifieke berekening van de goedkoopste autoverzekeringen voor jou. De premie kan echter nog steeds afwijken door onvoorziene factoren.

  • Hoogte premie
  • Passende dekking
  • Aanvullende verzekering indien nodig
  • Algemene en aanvullende voorwaarden

Let erop dat de dekking die je kiest, past bij je auto. De dekking verschilt inhoudelijk ook per verzekeraar. Let er dus op dat je krijgt wat je nodig hebt. Sommige verzekeraars bieden goedkope aanvullende verzekeringen aan die jouw autoverzekering compleet maken. Sluit echter geen aanvullende verzekeringen af als de schade al vanuit een andere verzekering vergoed wordt. Tot slot is het ook handig om te kijken naar het eigen risico en andere aanvullende voorwaarden.

Het handige van een vergelijkingssite is dat je de autoverzekering van jouw keuze direct online af kunt sluiten. Je bent bovendien vaak goedkoper uit dan wanneer je een autoverzekering rechtstreeks bij de verzekeraar afsluit.

Gerelateerde artikelen

Back to top button