Bespaartips

Besparen op een verbouwing? Dat doe je zo!

Of je jouw hele begane grond een opknapbeurt wilt geven of alleen de keuken of de badkamer: bij een verbouwing komt een hoop kijken. En dat niet alleen, want het is ook vaak een flinke investering. Er zijn echter een paar tips die je kunt onthouden om te besparen op een verbouwing. Ben je benieuwd naar deze tips? Lees dan snel verder, wij zetten ze op een rijtje!

Probeer zo veel mogelijk zelf te doen

Hoe je het beste kosten kunt besparen voor een verbouwing? Door zoveel mogelijk zelf te doen. Er zijn vast genoeg klussen die je zelf gemakkelijk op kunt pakken, schilderen of slopen bijvoorbeeld. Of je nu wel of geen twee rechterhanden hebt door zelf een aantal klussen binnen een verbouwing op te pakken kun je al met al best een hoop geld besparen. Zet voor jezelf eens duidelijk op een rij wat er allemaal moet gebeuren en bepaal wat je zelf kunt gaan doen en wat niet.

Koop gereedschap dat lang mee gaat

Als je van plan bent om zelf veel te doen aan de verbouwing, heb je uiteraard wel het juiste gereedschap nodig. Waarschijnlijk heb je al wel een aantal gereedschappen in je bezit. Echter is het goed mogelijk dat je voor bepaalde klusjes nog ander gereedschap nodig hebt. Hoewel het misschien verleidelijk lijkt om dan goedkoop gereedschap te kopen, is dit niet altijd verstandig. 

Goedkoop gereedschap heeft in vergelijking met wat duurder gereedschap namelijk vaak een slechtere kwaliteit, waardoor het minder lang meegaat. Je kunt in dit geval dus beter kiezen voor gereedschap van een betere kwaliteit. Dit kost dan wel wat duurder, maar gaat normaal gesproken wel langer mee. Hierdoor kun je er ook bij latere klusjes nog veel profijt van hebben. Op zoek naar goed gereedschap voor de verbouwing? Makita gereedschap is dan zeker de moeite waard om te bekijken.

Ga slim om met materialen

Als je zelf aan de slag gaat met verbouwen, heb je het een en ander aan materiaal nodig. Je kunt geld besparen door slim om te gaan met deze materialen. Veel materialen zijn namelijk eenvoudig opnieuw te gebruiken. In plaats van dat je dan meteen weer nieuw materiaal aanschaft, kun je materiaal dat al eens gebruikt is tijdens het verbouwen nog eens gebruiken. 

Meerdere offertes vergelijken

Wat slim is om te doen bij een verbouwing, is om meerdere offertes van vakspecialisten met elkaar te vergelijken. Ga niet gelijk akkoord als je een offerte krijgt, misschien is het ergens anders wel een stuk goedkoper. Hierbij is het natuurlijk ook goed om te kijken naar wat zij bieden voor een specifieke prijs. Je zou geld kunnen besparen omdat je alleen maar even wat extra offertes opvraagt. Het kost weinig moeite, maar het kan je daarentegen wel geld laten besparen. 

Hulp zoeken in je netwerk

Als je geld wilt besparen op een verbouwing, kan het ook geen kwaad om eens in je netwerk te kijken. Wie weet zijn er wel familieleden, vrienden of kennissen die jou hierbij willen helpen. Het is natuurlijk niet nodig om dit gratis te doen, je kunt hier best een vergoeding voor geven. Echter zal dit dan nooit zoveel zijn als bij het inschakelen van een professional.

Heb je verbouwing op de planning staan? Met deze tips kun je al een heel eind komen als je graag wat geld wilt besparen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button