Overig

De prijzen van streamingsdiensten

Story Highlights
  • Groter aanbod streamingsdiensten dan je denkt
  • Voldoende tijd om echt alles te zien?
  • Alle streamingsdiensten samen kost je ruim 81 euro per maand

Er zijn mensen die liever niets missen en die in dat kader kiezen om een abonnement af te sluiten op alle streamingsdiensten die beschikbaar zijn. Best opmerkelijk, want je slaagt er toch nooit in om echt alles te zien. Wat zou je dat eigenlijk kosten per maand als je alle streamingdiensten zou nemen, vroegen wij van slimmeboefjes.nl ons af. Is dat te betalen?

Groter aanbod dan je denkt

Eerst maar eens kijken wat het aanbod is aan streamingdiensten in ons land. Het zal je nog verrassen hoeveel er eigenlijk beschikbaar is. Iedereen kent uiteraard Netflix, vooral geliefd bij mensen die van series en films houden. Deze streamingdienst kost je 7,99 euro per maand, waarbij we overigens steeds uitgaan van het goedkoopste abonnement. Videoland is goedkoper met 4,99 euro per maand. Videoland heeft dan ook minder te bieden en dus is deze prijs wel terecht. Disney heb je voor 6,99 euro per maand, Amazon Prime kost je slechts 2,99 euro per maand. Ziggo Movies en Series heb je als je maandelijks 6,95 euro aan Ziggo overmaakt en Hayu kost je bijna zes euro, 5,99 euro om precies te zijn. Hayu? We horen het je denken. Hayu is een streamingdienst die vooral reality-tv televisie aanbiedt. Ben jij iemand die van horror houdt, dan moet je eigenlijk een abonnement afsluiten op Horrify. Kost je 6,95 euro per maand. Maar dan heb je wel de beste horrorfilms die beschikbaar zijn.

Goedkoper dan een uitje naar de bioscoop

Daarmee zijn we er nog niet. Pathé Thuis kost je 1,99 per film die je huurt. Dat is inderdaad goedkoper dan een uitje naar de bioscoop. Bovendien bespaar je op de popcorn, chips en drinken. Apple TV wint nadrukkelijk aan terrein en een abonnement kost maandelijks 4,99 euro. NLZiet is een soort van vergaarbak van de beste Nederlandse programma’s. Je ziet de highlights voor een bedrag van 7,95 euro op maandbasis. Resteert nog Dplay voor 3,99 euro per maand en MUBI met bijna een tientje (9,99 euro).

Ruim tachtig euro per maand  

Omdat keuzes maken lastig is, kun je er ook voor kiezen gewoon een abonnement met al deze diensten aan te gaan. In totaal kost je dat per maand ruim 81 euro per maand. Duur? Het is niet goedkoop, maar je krijgt dan ook écht wat en roken is duurder. Het is maar net wat je portemonnee je toestaat en ook hoeveel tijd je hebt om ook zoveel mogelijk films en series te zien.

Gerelateerde artikelen

Back to top button