Wonen

Wonen in het oosten van Nederland

Story Highlights
  • Steeds meer mensen willen in het oosten wonen
  • Oosten populair vanwege het groen en de rust
  • Meer huis voor minder geld

Het begint op een trend te lijken. Steeds meer mensen besluiten de drukke Randstad achter zich te laten en gaan wonen in het oosten van ons land. Ook interesse om in het oosten van het land te gaan wonen? Raadpleeg dan Makelaar Almelo. Die kan je verder helpen bij je zoektocht naar woonruimte in het oosten.

Oosten vooral populair vanwege het groen

De aankoopmakelaar Almelo heeft het druk en ziet ook dat meer en meer mensen de drukke stad laten voor wat het is en hun heil in het oosten zoeken. Daar hebben ze gegronde redenen voor. Zo willen mensen meer in het groen gaan wonen. Liefst 40 procent van de mensen  die in het oosten willen wonen geven dit op als voornaamste reden. Zij willen genieten van heide achter hun huis, of bos. Wonen in het groen is ook gewoon gezonder door de betere kwaliteit van de lucht. Bovendien is bewezen dat wanneer je in het groen woont,  je ook gezonder gaat eten. Ook in mentaal opzicht is wonen in het groen gewoon beter.

In het oosten zijn gewoon minder prikkels

Liefst 38 procent van de mensen met verhuisplannen naar het oosten hebben die plannen om meer rust te vinden. Die mensen willen niet langer gewekt worden door dronken jeugd of toeristen en zijn het voortdurende lawaai van scheurende scooters beu. Ook in het oosten heb je scooters, maar wel in beduidend mindere mate. Je kinderen kunnen in het oosten doorgaans nog onbekommerd buiten spelen. Dat geeft de ouders meer rust. In het oosten word je blootgesteld aan minder prikkels. En dat is dus voor een grote groep mensen voldoende reden om naar het oosten te verkassen.

Meer huis voor je geld

Andere redenen die aangevoerd worden zijn onder meer de huizenprijzen. In het oosten krijg je meer woning voor je geld en dat terwijl de prijzen in de stad maar blijven stijgen. Bovendien; ook in het oosten heb je alle voorzieningen die nodig zijn om te leven zoals je dat wilt. Hoogste tijd dus eens contact op te nemen met aankoopmakelaar Almelo.  Die kent de regio op zijn duimpje en kan je snel en gedegen bijstaan bij het vinden van een geschikte woonruimte. En wacht nou niet te lang, want het moge duidelijk zijn dat er meer mensen rondlopen die dezelfde plannen  hebben en via de huisverkoper Almelo een huis zoeken in een van de mooiste delen van ons land.

Gerelateerde artikelen

Back to top button