BespaartipsBudgetfood

Goedkoop vlees

Story Highlights
  • Beter goedkoop vlees dan geen vlees
  • Ga op stickerjacht
  • Er zijn genoeg vleessoorten die goedkoop zijn

Het is het goedkoopst om geen vlees bij je maaltijd te nemen. Vlees namelijk, is vaak het duurste bestandsdeel van de maaltijd en zo kun je meteen dus behoorlijk besparen. Vlees echter, is voor veel gerechten simpelweg onmisbaar. Zonder vlees is een maaltijd niet af. Het is daarom zaak vooral naar goedkoop vlees te kijken. En als je een beetje goed oplet, dan kun je best goedkoop vlees aanschaffen. En ook dat vlees smaakt vaak voortreffelijk.

Goedkoop vlees kopen

Goedkoop vlees kopen? Denk in dat kader naar eens aan spekjes bijvoorbeeld. Spekjes maken elk gerecht een stuk smaakvoller. Ga maar na; je doet het door de soep en het is ook al onmisbaar door de stamppot. Het is een simpel verhaal; alles wat een lekkere bite kan gebruiken, wordt beter door de toevoeging van spekjes. Spekjes is een waardevolle toevoeging van heel erg veel maaltijden. Grootste voordeel is wel de prijs. Spekjes heb je al voor 1,80 euro als je 300 gram aanschaft. En dat is echt peanuts.

Goedkope vleessoorten

Tot de goedkope vleessoorten behoort zeker ook ham. Ham is een betaalbaar alternatief. De neutrale smaak is steeds uitstekend te combineren met heel erg veel gerechten. Ham gebruik je voor op de tosti en als vlees in de maaltijd uitstekend. Ham is zoals bekend heerlijk door bijvoorbeeld bami.

Goedkoop vlees slagerij

Goedkoop vlees slagerij? Als je echt wilt besparen dan kun je toch echt beter baar de supermarkt gaan. Daar is het vlees standaard goedkoper dan in de slagerij. Rookworst bijvoorbeeld, koop je in de supermarkt. Rookworst wordt heel vaak als vervanger voor andere vleessoorten ingezet. Het grote voordeel behalve de gunstige prijs is wel de smaak. Rookworst is een zeer smakelijk stuk vlees. Toch wordt het vooral gebruikt door de maaltijd heen en niet als vlees naast de groente. Denk maar eens aan rookworst in de stamppot en in de soep en de nasi. Voor deze maaltijden is rookworst een prima stuk vlees.

Goedkoop vlees kopen in Duitsland

Er zijn mensen die goedkoop vlees kopen in Duitsland. Op zich geen vreemde gedachte, want bij onze Oosterburen is vlees inderdaad vaak wat goedkoper. Ga wel na hoeveel kilometer je moet rijden, want door de brandstofkosten kun je het voordeel van Duits vlees snel weer teniet doen. Het moet wel de moeite waard blijven natuurlijk. Over goedkoop vlees gesproken wat dacht je dan van smac. Smac is best lekker en doet sterk denken aan boterhamworst. Smac zou je wel boterhamworst in stukken kunnen noemen. Door de pasta is het in elk geval heerlijk en de lage aanschafprijs van smac blijft toch bijzonder.

Goedkoop vlees bestellen

Ben je van plan goedkoop vlees te bestellen, dan zou dat ook zomaar gehakt kunnen zijn. Het voordeel van deze vleessoort is dat het heel vaak in de aanbieding is. Check de folders maar eens, vaak is er wel iets van gehakt in de aanbieding. Als je slim bent, schaf je meteen een grootverpakking aan. Neem een kilo en verdeel dit in porties van 250 gram en doe het in de vriezer. Heb je lang plezier van je gehakt!

Tenslotte nog een tip. Als je wat later naar de supermarkt gaat, dan zie je vaak de bekende 35 procent sticker. Ook op vlees. Vaak is het vlees dan niet heel lang meer houdbaar. Als je het echter meteen invriest, is het zeker nog een mooie periode prima eetbaar. Ga dus op stickerjacht en je doet wat betreft vlees goede zaken. Behalve de al genoemde goedkope vleessoorten is er meer vlees dat vaak aantrekkelijker geprijsd is. Kip bijvoorbeeld, kun je vaak ook tegen een gunstige prijs aanschaffen, hetzelfde geldt eigenlijk voor verwerkt vlees. Ook vis en spek zijn vaak niet de duurste vleessoorten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button