Financiën

Werktuigbouwkunde HBO salaris

Story Highlights
  • Hoog startsalaris als HBO'er Werktuigbouwkunde
  • Salaris groeit met de jaren naar prima niveau
  • Met deze studie eerder een (vaste) baan

Ben je als HBO’er afgestudeerd dan lijkt je kostje gekocht. Je geniet dan van een bovengemiddeld startsalaris en vindt sneller dan andere afgestudeerde HBO’ers een passende baan, zoals je ook al sneller een vaste aanstelling krijgt. Lees hier meer over het werktuigbouwkunde HBO salaris.

Binnen een periode van maximaal vier maanden al een baan

Ben je afgestudeerd HBO’er en ga je aan het werk, dan geniet je een startsalaris van 2750 euro bruto per maand. Om met goed nieuws verder te gaan; gemiddeld genomen vindt deze groep HBO’ers binnen een tijdbestek van tussen de 2,8 en 4,1 maanden een baan. Tussen de 38 en 47 procent heeft binnen vijftien maanden na de studie zelfs al een vaste aanstelling te pakken. Met 2750 euro bruto ligt het startsalaris aanzienlijk hoger dan het gemiddelde salaris waarvoor afgestudeerde HBO’ers aan de slag gaan na de studie. Studenten die een HBO bèta studie afronden, beginnen gemiddeld genomen met een salaris van 2600 euro bruto. Dat is meer dan modaal als starter..

Zit er groei in het salaris als afgestudeerd HBO’er Werktuigbouwkunde?

Belangrijk is ook de groei van het salaris. Je kunt wel een hoog startsalaris hebben, het is ook belangrijk dat dit salaris gaandeweg groeit. Gemiddeld genomen kun je er vanuit gaan dat als je tien jaar actief bent, je op een salaris van tussen de 3500 en 4500 euro bruto per maand zit. Genoeg om te overwegen om te gaan beleggen. Als afgestudeerd Werktuigbouwkundige vind je ook al snel een baan. Het gemiddelde voor de HBO’er ligt op een periode tussen de vier en de tien maanden, in de Werktuigbouwkunde ligt dat ergens tussen de 2,8 en 4,1 maand. En dat is nogal een verschil. Dat is opmerkelijk genoeg ook sneller dan studenten de een WO opleiding gevolgd hebben in de Werktuigbouwkunde. Die vinden ten vroegste een baan vanaf 4,1 maanden.

Iedereen wil graag zekerheid; die heb je als HBO’er Werktuigbouwkunde al snel

Daarmee hebben we nog steeds niet alle voordelen van het volgen van deze studie benoemd. Want iedereen die aan het werk gaat, wil graag zekerheid, die wil graag een vast contract. Ook al was het alleen om in aanmerking te kunnen komen voor het kopen van een huis. Van de afgestudeerde HBO’ers Werktuigbouwkunde krijgt maar liefst 47 procent binnen een jaar en drie maanden een vaste aanstelling namelijk. Dat is ook al beduidend sneller dan het gemiddelde van alle HBO’ers samen. Het is dus zeer de moeite waard om juist deze studie te kiezen. Het toekomstperspectief is goed, het startsalaris aantrekkelijk en het salaris  groeit met de jaren bovendien naar een prima niveau.

Gerelateerde artikelen

Back to top button