4 tips voor een voordelige smartphone
Of het nu om een nieuwe telefoon voor jezelf of voor je kinderen gaat, het zijn vaak dure investeringen. Vaak zit je óf in het Apple/IPhone kamp, of ben je verslingerd aan Samsung en het besturingssysteem van Android. Beiden zijn relatief dure merken, maar ze geven vaak wel jaren garantie op veel ‘online’ plezier. Maar naast deze voor de hand liggende keuze zijn er alternatieven die ervoor zorgen dat jij wel een smartphone hebt, maar dat je niet de hoofdprijs betaalt.
1. Kies alternatief
Zoals we al zeiden lijkt de wereld van de mobiele devices wel gedomineerd te worden door twee spelers; Apple en Samsung. Dit is echter niet helemaal waar, er zijn namelijk wel daadwerkelijk nog andere merken op de markt. Al zul je hier misschien iets beter voor moeten zoeken. Het voordeel van deze merken is dat ze voordeliger zijn, maar niet onderdoen qua kwaliteit. Dit komt onder andere doordat je bij bekende merken ook voor de naam (en dus marketing) betaalt, dit valt bij onbekende merken dan weer ontzettend mee. Voorbeelden van alternatieve smartphones die wél kwalitatief goed zijn, zijn de OPPO Reno6 5G en OPPO A94 5G. Beiden zijn goede kwaliteit telefoons voor een goede prijs.
2. Kies refurbished
Wanneer jij wel een IPhone of Samsung wilt maar niet de hoofdprijs wenst te betalen, dan is het een goed idee om voor een refurbished variant te gaan. Deze zijn zo goed als nieuw, want ze zijn gecontroleerd en nagelopen door een expert. Maar toch een stuk voordeliger doordat ze niet hélemaal nieuw zijn. Sommige refurbished aanbieders geven zelfs garantie af, zo weet jij zeker dat je jaren goed zit én toch een merktelefoon hebt.
3. Verleng je abo
Zit je abonnement die je ooit móest afsluiten erop? Dan kan het heel verleidelijk zijn om je oude in de kast te leggen en een nieuw abonnement mét telefoon af te sluiten. Doe dit echter niet. Sluit een sim-only abonnement af en gebruik je ‘oude’ telefoon nog een aantal jaar. Dit kan zomaar 40 à 50 euro per maand schelen, toch ruim 500 euro per jaar!
4. Combineer zakelijk en privé
Heb je ook een telefoon van de zaak? Overweeg dan om je eigen weg te doen. Sommige mensen zijn bang dat hiermee zakelijk en privé door elkaar gaat lopen. Maar wanneer je bijvoorbeeld zakelijke mailaccounts in het weekend uitzet en WhatsAppgroepen in vakanties mute dan zul je zien dat er weinig verschil meer is tussen een werk- en privé telefoon. Vraag wel aan je baas of dit conform de regels mag.
Kortom, een smartphone is een must, maar dit hoeft niet per se duur te zijn. Met een paar simpele trucs kun je hier de kosten al behoorlijk beperken.