BespaartipsWonen

Wat kost een houtkachel aanleggen?

Story Highlights
  • Check eens de Noorse Jotul houtkachels
  • Houtkachels zijn echte eyecatchers
  • Laat het aanleggen aan de specialist over

Een houtkachel is en blijft prachtig. Het is het vlammenspel dat intrigeert en het is zeker ook het rendement van deze kachels dat zoveel mensen aanspreekt. Houtkachels zijn perfect voor de moderne huishoudens en je hebt ze in vrijstaande, als inzet-, inbouw- en als speksteenkachels. Keuze voldoende dus. Grote vraag die we hebben is wat het aanleggen van een houtkachel nou eigenlijk kost.

Bespaar tot wel 50 procent op je energierekening

Boven alles is de houtkachel een heuse eyecatcher in je huis. Onwillekeurig zal de aandacht altijd meteen in de richting van de houtkachel gaan. De aangename warmte en de korte tijd die een houtkachel nodig heeft om de ruimte op te warmen zijn ook echt voordelen van een houtkachel. Stook je op de goede manier, dan stook je op CO2 neutrale wijze. Met houtkachels kun je tot wel vijftig procent besparen op de energie. Wat wil een mens nog meer?

Houd je aan de regels van het Bouwbesluit bij het aanleggen van een houtkachel

Een houtkachel aanleggen is het werk van de specialist. Die installatie moet gewoon perfect zijn, ga daar nooit zelf mee aan het knoeien. Over de kosten is zo niets te zeggen. Het aanbod houtkachels is zo groot, en aan elke kachel hangt een ander prijskaartje. Bovendien speelt ook de situatie bij je thuis een rol. De prijs voor het laten aanleggen van een houtkachel is dus maatwerk. Overigens dienen bij de aanleg van de houtkachel de regels zoals ze beschreven staan in het Bouwbesluit nageleefd te worden. Nog een extra reden om dit werk vooral aan de specialisten over te laten.

Check eens de prachtige Jotul houtkachels

Als je toch geïnteresseerd bent in een houtkachel, check dan eens de Jotul houtkachel. Dit merk is al 160 jaar oud. Jotul staat bekend om zowel de moderne als de klassieke gietijzer houtkachels. Jotul is een Noors merk en biedt een zeer groot assortioment houtkachels, met elk weer verschillende mogelijkheden en kenmerken. Door hoogwaardig gietijzer toe te passen, kunnen de kachels extra hoog worden opgestookt. Daardoor vormen ze een perfecte warmtebron en uiteraard is ook een Jotul houtkachel een echte sfeermaker.

Stook CO2 neutraal en dus op milieuvriendelijke wijze

Kiezen voor houtkachels betekent dus profiteren van een aantal duidelijke voordelen. Je stookt CO2 neutraal en stookt op zeer milieuvriendelijke wijze. Meteen houtkachel wordt elk huis gezelliger en letterlijk en figuurlijk warmer. De houtkachels hebben een hoog rendement en als je op de juiste wijze stookt, bespaar je zomaar vijftig procent op de energie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button