Financiën

Wehkamp gespreid betalen

Bij het postorderbedrijf Wehkamp worden veel online aankopen pas achteraf betaald. Er zijn veel consumenten die kiezen voor het gemak van online winkelen vanuit huis. Een voordeel hiervan is dat je de mogelijkheid hebt om achteraf te betalen of te kopen op afbetaling.

Wehkamp biedt namelijk een financieringsmogelijkheid aan. Veel consumenten kiezen er daarom voor om hun dure spullen zoals een nieuwe televisie, laptop of een nieuwe wasmachine op krediet te kopen.

Een groot nadeel hiervan is dat je met een hoog rentepercentage rekening dient te houden. Als je bedenkt dat Wehkamp een rentepercentage hanteert van maar liefst 14 % zal je er al snel achter komen dat je nieuwe televisie toch wel heel duur uitvalt.

Producten kopen op afbetaling

Voor veel mensen is producten kopen op afbetaling de enige manier om bepaalde dure spullen in hun bezit te krijgen. Ze hoeven hiervoor niet meteen het hele aankoopbedrag in een keer te voldoen. 

Toch is uit onderzoek gebleken dat een groot aantal mensen die gebruik hebben gemaakt van deze vorm van gespreide betaling, achteraf toch behoorlijk in de problemen zijn gekomen. Vaak komen mensen door hun inkomen niet in aanmerking voor een consumptief krediet.

Kopen deze mensen bij een postorderbedrijf zoals Wehkamp, dan is het wel mogelijk om aankopen te doen en deze achteraf te betalen. Consumenten die financieel kwetsbaar zijn houden geen rekening met de financiële gevolgen achteraf.

Ze willen nu graag een nieuwe televisie en door deze op afbetaling te kopen kan dat. Ze denken er echter niet over na dat ze hierdoor over een lange periode een flink bedrag aan rente moeten gaan betalen.

De Wehkamp gespreid betalen voorwaarden

Ook als je ervoor kiest om bij Wehkamp gespreid te betalen houdt dit in dat er een BKR-toetsing wordt gedaan. Kopen op afbetaling gaat lastig worden als blijkt dat je een negatieve codering hebt. Wel is het zo dat bij Wehkamp de gespreid betalen voorwaarden veel soepeler zijn dan bij een kredietverstrekker.

Om ervoor te zorgen dat je niet te veel artikelen op afbetaling koopt zodat je in de problemen komt, zal Wehkamp hun acceptatiebeleid aan gaan passen. Een voorbeeld hiervan is dat er om loonstroken wordt gevraagd bij bedragen vanaf 1000 euro.

Hoge rente

Om een artikel op afbetaling te kopen bij Wehkamp heb je een account nodig. Het is mogelijk om bij Wehkamp te bestellen zonder account, echter is het dan niet mogelijk om het artikel in termijnen te betalen.

Er zijn tegenwoordig ook fysieke winkels die betaling in termijnen aanbieden. Je kan je tv, wasmachine of nieuwe tablet nu ook gespreid betalen in winkels. Toch is het verstandiger om dit niet te doen en eerst geld te sparen.

Door je geld op een spaarrekening te zetten ontvang je tegenwoordig weinig rente. Koop je een artikel op afbetaling dan dien je hierover wel een hoge rente te betalen. Het is dus verstandiger om ondanks de lage rente op je spaarrekening toch geld achter de hand te hebben om dure aankopen te doen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button